Apple ar putea anunța includerea Gemini în Apple Intelligence

Apple ar putea anunța includerea Gemini în Apple Intelligence
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris joi, 18:44

În afară de ChatGPT, funcțiile de AI pe care Apple le va adăuga propriilor dispozitive ar urma să beneficieze și de aportul modelului  lingvistic Gemini, dezvoltat de Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Este cunoscut deja faptul că Apple a negociat preluarea funcțiilor de AI pentru propriile dispozitive cu mai multe companii, iar în iunie a anunțat că ChatGPT va sta la baza unora dintre aceste funcții.

Apple a negociat și cu Google, însă, până acum, cele două companii nu au făcut un anunț oficial, semn că negocierile nu s-au încheiat.

Inteligența artificială crește nivelul de poluare realizat de Google CITEȘTE ȘI Inteligența artificială crește nivelul de poluare realizat de Google

Conform unor surse anonime citate de Bloomberg, însă, afacerea dintre Apple și Google este ca și făcută, iar acordul dintre cele două companii ar urma a fi anunțat în toamnă.

Asta înseamnă că, alături de ChatGPT și tehnologiile Apple, utilizatorii de iPhone, iPad și Mac vor putea opta și pentru funcțiile de AI realizate și cu Gemini.

Însă, din cauza negocierilor prelungite, cel mai probabil, Gemini nu va fi integrat de în început în iOS 18, ci va fi adăugat printr-un update ulterior.

Din câte se știe, Apple încearcă să aplice și în acest caz strategia folosită cu Google în cazul implementării motorului de căutare pe Safari. Astfel, Apple ar urma să vândă abonamente pentru funcțiile de AI ale propriilor dispozitive și să împartă veniturile cu Google și OpenAI.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
apple
gemini
apple intelligence
inteligență artificială