Unul din cei mai mari transportatori feroviari de marfă din Europa declanșează un val de concedieri

Unul din cei mai mari transportatori feroviari de marfă din Europa declanșează un val de concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 19:26

Compania poloneză de stat PKP Cargo, unul din cei mai mari transportatori feroviari de marfă din Europa, a anunțat că intenționează să disponibilizeze până la 30% din personal, sau aproximativ 4.142 de angajați, în cursul unui proces de restructurare care ar urma să se finalizeze în luna septembrie, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Zilele trecute aceeași companie a demarat o acțiune în justiție privind demararea procedurii de restructurare, care are drept obiectiv îmbunătățirea sănătății financiare și a lichidității. Solicitarea companiei trebuie să fie aprobată de tribunal, arată Agerpres.

Economia Rusiei duduie. Banca Mondială o clasifică drept una cu venituri mari CITEȘTE ȘI Economia Rusiei duduie. Banca Mondială o clasifică drept una cu venituri mari

Restructurarea ar proteja compania PKP Cargo de creditori și ar putea-o ajuta de asemenea să își reducă costurile în timp ce va continua activitățile de business.

În primul trimestru al acestui an, PKP Cargo a înregistrat pierderi de 119,1 milioane de zloți (29,56 milioane de dolari), după o cădere de 44,5% a profitului anual în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
tren
pkp