Windows 11 salvează documentele pe OneDrive fără acordul utilizatorilor

Windows 11 salvează documentele pe OneDrive fără acordul utilizatorilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris duminică, 12:37

Cel mai recent sistem de operare Microsoft a început să facă automat back-up la documente pe OneDrive, fără ca măcar să ceară permisiunea utilizatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Microsoft a operat o nouă schimbare „peste noapte” în cadrul Windows 11, care a stârnit nemulțumirea multor utilizatori, ce au luat calea rețelelor de socializare pentru a critica gigantul american.

Fără să anunțe sau să ceară permisiunea utilizatorilor, Windows 11 a început, în mod automat, să salveze documentele acestora în OneDrive.

Impactul atacului cibernetic de anul trecut pe baza vulnerabilităților Microsoft este mai mare decât se credea CITEȘTE ȘI Impactul atacului cibernetic de anul trecut pe baza vulnerabilităților Microsoft este mai mare decât se credea

Schimbarea este activă în mod implicit în cadrul procesului de instalate a sistemului de operare și duce la salvarea automată în OneDrive a conținutului din foldere precum Desktop, Pictures, Documents, Music și Videos.

Utilizatorii pot dezactiva backup-ul automat din cadrul setărilor aplicației OneDrive, însă, faptul că acesta funcționează automat și fără acord poate fi văzut drept comportament anticoncurențial.

Microsoft, care deține atât Windows, cât și OneDrive, pare a încerca să forțeze sutele de milioane de utilizatori ai sistemului său de operare să-i folosească serviciul de stocare cloud.

Nici măcar Apple, care impune iCloud drept soluție unică pentru backup-ul și sincronizare datelor pe dispozitivele sale, nu realizează aceste operațiuni decât atunci când ele sunt activate de utilizatori.

Microsoft, de cealaltă parte, are un lung istoric de „tactici necurate” prin care încearcă să forțeze utilizatorii să-i folosească produse precum browser-ul Edge, soluția de comunicare Teams și serviciul de stocare cloud OneDrive.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 11
documente
backup
onedrive