Apa potabilă - restricționată în mai multe localitați din județul Iași

Apa potabilă - restricționată în mai multe localitați din județul Iași
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 12:44

Apa potabilă va fi furnizată doar câteva ore pe zi în 16 localități din județul Iași, până la 31 august, societatea Apa Vital luând această decizie pe fondul secetei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Printre cei afectați se numără și locuitori de pe mai multe străzi din orașul Hârlău, dar și din suburbia Blăgești a municipiului Pașcani, scrie News.ro

TABEL OMV Petrom a ieftinit carburanții cu 4 bani/l la numai o zi de la scumpirile de peste 40 de bani efectuate ca urmare a creșterii accizelor CITEȘTE ȘI TABEL OMV Petrom a ieftinit carburanții cu 4 bani/l la numai o zi de la scumpirile de peste 40 de bani efectuate ca urmare a creșterii accizelor

De asemenea, vor primi apă doar câteva ore zi locuitorii din comunele Lespezi, Ceplenița, Focuri, Todirești, Ruginoasa, Scobinți, Pârcovaci, Deleni, Belcești, Cotnari, Coarnele Caprei, Andrieșeni, Bivolari și Hărmănești.

”Din cauza nivelului scăzut de precipitații înregistrat în ultimii ani, pe fondul secetei prelungite cu care ne confruntăm, debitul de apă din puțuri, drenuri și diverse acumulări înregistrează limite deosebit de scăzute. În aceste condiții, consumurile de apă cresc simțitor depășind capacitatea maximă de pompare, iar rezervoarele care în condiții normale sunt pline, se golesc cu rapiditate și astfel întreg sistemul de alimentare cu apă este afectat”, susține conducerea societății Apa Vital Iași.

Potrivit conducerii Apa Vital, în perioadele caniculare consumul de apă crește de aproximativ trei ori, mulți oameni utilizând apa pentru udatul grădinilor și a vegetației din curte.

Măsura furnzării apei după program este valabilă în toate cele 16 localități până la 31 august. Apa Vital precizează că ar putea reveni la programul normal de furnizare până la această dată dacă vor exista precipitații importante în perioada următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
iași
apa