BYD reduce decalajul față de Tesla

BYD reduce decalajul față de Tesla
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 12:16

Vânzările de vehicule electrice (EV) ale grupului chinez BYD au crescut cu 21% în trimestrul doi din 2024, reducând decalajul față de compania americană Tesla, transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În trimestrul patru din 2023, BYD a depășit Tesla, devenind lider pe segmentul vehiculelor electrice, dar în primele trei luni din 2024 compania americană și-a recâștigat poziția, transmite Agerpres.

UniCredit vrea clarificări pentru că e forțată să își reducă prezența în Rusia CITEȘTE ȘI UniCredit vrea clarificări pentru că e forțată să își reducă prezența în Rusia

În perioada aprilie-iunie 2024, BYD a vândut 426.039 EV, conform calculelor Reuters pe baza rapoartelor lunare de vânzări ale grupului chinez, cu aproximativ 12.000 mai puține mașini decât livrările estimate în trimestrul doi din 2024 ale Tesla.

Analiștii se așteaptă ca Tesla, cel mai valoros producător auto din lume, să anunțe marți un declin al livrărilor de 6% în perioada aprilie-iunie 2024. Ar fi pentru prima dată când firma americană înregistrează două trimestre de scădere consecutivă a vânzărilor, pe fondul concurenței din China și al cererii lente, din cauza lipsei de noi modele electrice accesibile.

Reducerile de prețuri și apetitul în creștere al consumatorilor pentru mașini electrice și hibride sunt principalele motive ale avansului vânzărilor producătorilor chinezi de vehicule electrice, în ultimele luni, a apreciat Cui Dongshu, secretar general la Asociația Producătorilor Auto din China (CPCA).

În mai, vehiculele propulsate cu forme noi de energie (NEV) au reprezentat 46,7% din totalul vânzărilor de mașini în China, cea mai mare piață auto din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
byd
tesla