Panasonic promite o baterie care ar putea „revoluționa” industria mașinilor electrice

Panasonic promite o baterie care ar putea „revoluționa” industria mașinilor electrice
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 14:19

Panasonic Energy anunță dezvoltarea unei baterii despre care spune că beneficiază de o densitate energetică cu 500% mai mare decât cea a altor baterii.

Conform producătorului, noua baterie 4680 oferă îmbunătățiri substanțiale față de celulele convenționale. Compania susține că aceste noi celule posedă de cinci ori capacitatea energetică a celulei 2170.

Urmărește-ne și pe Google News

Acest lucru nu numai că extinde autonomia vehiculelor electrice, dar reduce și numărul de celule necesare pentru aceeași capacitate a acumulatorului.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Smartphone-urile cu Android oferă noi funcții antifurt CITEȘTE ȘI Smartphone-urile cu Android oferă noi funcții antifurt

Rezultatul este un proces mai eficient de asamblare a bateriilor și, în cele din urmă, reduce costului vehiculelor electrice, care pot deveni, astfel, mai accesibile.

Compania va începe, în curând, producția în masă a noii baterii în cadrul fabricii Wakayama din vestul Japoniei. Aceasta va juca un rol cheie în îmbunătățirea calității și competitivității bateriilor, procesele nou testate aici urmând să fie implementate ulterior la nivel global în alte fabrici.

Până în martie 2025, se așteaptă ca aproximativ 400 de angajați să fie implicați în dezvoltarea și producția de baterii de ultimă generație la fabrica din Wakayama.

viewscnt
Afla mai multe despre
panasonic
baterie
mașini electrice