AI-ul Google servește reclame

AI-ul Google servește reclame
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 10:23

Deși nu este încă disponibilă la nivel global, secțiunea AI Overviews din Google, care rezumă răspunsurile la căutări cu ajutorul AI-ului, include deja reclame.

Paginile cu răspunsurile căutărilor din Google vor afișa acum reclame și în cadrul răspunsurilor generate de inteligență artificială, nu doar în lista de link-uri.

Urmărește-ne și pe Google News

Noile reclame, spun reprezentanții companiei, sunt concentrate pe produse. De exemplu, dacă utilizatorul va cere AI-ului sfaturi despre cum să scoată petele de pe haine, acesta din urmă va „sugera” detergenți ce pot fi cumpărați.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Microsoft anunță o actualizare majoră pentru un „prieten digital” CITEȘTE ȘI Microsoft anunță o actualizare majoră pentru un „prieten digital”

Reclamele din cadrul răspunsurilor date de inteligența artificială vor fi marcate cu eticheta „Sponsored” și, spun cei de la Google, vor apărea doar în cazurile în care există „un unghi comercial”.

Apariția reclamelor în secțiunea AI Overviews nu constituie o surpriză, Google făcând teste în acest sens încă din luna mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
ai
google
reclame