The Telegraph - aproape de o preluare

 The Telegraph -  aproape de o preluare
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:32

Proprietarul site-ului american de știri The New York Sun este pe cale să încheie un acord pentru a cumpăra influentul cotidian conservator britanic The Telegraph cu suma de 550 de milioane de lire sterline (655 de milioane de euro), potrivit unui articol publicat luni în acest ziar, care își caută un cumpărător de aproximativ un an, informează AFP.

Dovid Efune, proprietarul New York Sun Company din 2021, "va începe negocieri exclusive cu RedBird IMI", un joint-venture care deține în prezent drepturile asupra cotidianului britanic "pentru a deveni proprietarul acestuia în următoarele zile", se afirmă în The Telegraph, care citează surse familiarizate cu dosarul acestei achiziții.

Urmărește-ne și pe Google News
Încrederea în economia zonei euro a revenit pe creștere CITEȘTE ȘI Încrederea în economia zonei euro a revenit pe creștere
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Grupul de presă britanic, deținut din 2004 de bogata familie Barclay, a fost scos la vânzare în octombrie 2023 de banca Lloyds pentru achitarea unor datorii mari, scrie Agerpres.

Un joint-venture creat între fondul american RedBird și fondul de investiții în mass-media din Abu Dhabi (IMI), denumit RedBird IMI, a semnat la sfârșitul anului 2023 un acord cu familia Barclay și a rambursat datoria cotidianului în schimbul unei opțiuni care îi permitea să preia controlul asupra acestuia.

Însă perspectiva ca un fond din Emiratele Arabe Unite să controleze una dintre cele mai influente publicații din Regatul Unit i-a îngrijorat pe apărătorii libertății presei și pe Guvernul de la Londra, pe atunci conservator, care a anunțat în martie 2024 că intenționează să promoveze o lege pentru a bloca preluarea controlului asupra ziarelor britanice de către state străine.

 România, cea mai mare scădere din UE a producției de servicii CITEȘTE ȘI România, cea mai mare scădere din UE a producției de servicii

RedBird IMI a abandonat în cele din urmă proiectul și a renunțat să își mai exercite opțiunea de a prelua controlul asupra grupului. În prezent, acest joint-venture încearcă să își recupereze cheltuielile cu ajutorul unui nou cumpărător.

Săptămânalul britanic The Spectator, care se prezintă ca fiind cea mai veche revistă din lume și care se afla, de asemenea, în proprietatea acestui grup de presă, a fost cumpărat separat în luna septembrie de proprietarul unui fond speculativ, Paul Marshall, cu suma de 100 de milioane de lire sterline (119,1 milioane de euro)

viewscnt
Afla mai multe despre
the telegraph
sua
ziar