Avertisment: E-mail-ul este cel mai comun canal prin care atacatorii încearcă să distribuie programe malițioase

Avertisment: E-mail-ul este cel mai comun canal prin care atacatorii încearcă să distribuie programe malițioase
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:00

Specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează că e-mail-ul este cel mai comun canal prin care atacatorii încearcă să distribuie programe malițioase și recomandă evitarea deschiderii atașamentelor provenite de la necunoscuți.

”E-mail-ul este cel mai comun canal prin care atacatorii încearcă să distribuie programe malițioase, de regulă sub forma unui atașament obișnuit în aparență. În cadrul e-mail-ului, care conține și elemente de inginerie socială, malware-ul este ascuns într-un document PDF, PNG sau similar”, au avertizat specialiștii DNSC.

Urmărește-ne și pe Google News
Microsoft anunță o actualizare majoră pentru un „prieten digital” CITEȘTE ȘI Microsoft anunță o actualizare majoră pentru un „prieten digital”
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit acestora, documentul poartă o denumire care să creeze cât mai puține suspiciuni, precum ”Ordin de plată”, ”Notificare” sau ”Factură”, scrie News.ro.

Speciașiștii avertizează că, dacă documentul respectiv este descărcat și deschis, este activată o secvență de cod ascunsă, menită să atace dispozitivul victimei (precum infostealere, programe de tip ransomware, etc).

”DNSC recomandă cu fermitate evitarea deschiderii atașamentelor provenite de la necunoscuți, precum și scanarea acestora cu o soluție disponibilă gratuit precum VirusTotal.com”, a mai transmis DNSC.

viewscnt
Afla mai multe despre
dnsc
email