Magazinele terțe de aplicații ajung pe iPad

Magazinele terțe de aplicații ajung pe iPad
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris sâmbătă, 10:43

Apple va permite europenilor să folosească magazine terțe de aplicații pe iPad, la fel ca pe iPhone, începând din 16 septembrie.

16 septembrie este data la care devine disponibil iPadOS 18 și, în fapt, noua versiune a sistemului de operare pentru tabletele companiei este cea care deschide drumul magazinelor terțe.

Urmărește-ne și pe Google News

Apple a fost obligată de Comisia Europeană să facă această schimbare după ce, în aprilie, iPadOS a fost desemnată platformă de tip gatekeeper, prin prisma numărului mare de utilizatori.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Căștile AirPods Pro 2 au fost autorizate pentru a fi folosite ca aparate auditive CITEȘTE ȘI Căștile AirPods Pro 2 au fost autorizate pentru a fi folosite ca aparate auditive

Toate platformele care sunt catalogate astfel trebuie să respecte reguli mai stricte privind concurența în cadrul Uniunii Europene după adoptarea noii legislații pentru piețe digitale.

Epic Games a anunțat deja că-și va aduce pe iPad magazinul de aplicații, care va oferi acces, printre altele, la popularul joc Fortnite.

iPadOS 18 va aduce și alte „libertăți”, precum posibilitatea de a folosi propriul motor de randare pentru dezvoltatorii browser-elor web, care erau obligați până acum să apeleze la WebKit, motorul creat de Apple pentru Safari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
magazine terțe
aplicații
jocuri