Microsoft concediază sute de angajați ai diviziei de jocuri Xbox

Microsoft concediază sute de angajați ai diviziei de jocuri Xbox
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 08:12

Microsoft a anunțat că renunță la 650 de angajați la divizia sa de jocuri Xbox, în cea mai recentă rundă majoră de concedieri care a lovit industria jocurilor video, transmite CNBC.

Acesta marchează a treia serie de concedieri în unitatea de jocuri video a Microsoft de la achiziționarea de către companie a Activision Blizzard, editorul din spatele francizei Call of Duty, pentru 69 de miliarde de dolari în numerar, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Samsung Electronics va face concedieri la unele divizii CITEȘTE ȘI Samsung Electronics va face concedieri la unele divizii
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Gigantul tehnologic din SUA a confirmat pentru CNBC că desființează sute de locuri de muncă la Xbox, ”mai ales în funcții corporative și de asistență”.

Într-o notă obținută de CNBC, Phil Spencer, CEO al Microsoft Gaming, le-a spus angajaților că firma a luat această decizie ”dificilă” de a-și alinia structura echipei post-achiziție și de ”a organiza afacerea noastră pentru un succes pe termen lung”.

”Suntem profund recunoscători pentru contribuțiile colegilor noștri care află că sunt afectați”, a spus Spencer în memoriul.

”În SUA, îi sprijinim cu pachete de ieșire care includ indemnizație, asistență medicală extinsă și servicii de plasare externă pentru a le ajuta în tranziția; pachetele din afara SUA vor diferi în funcție de locație” , a arătat acesta.

Directorul pentru jocuri video al Microsoft a adăugat că vor exista ”unele impacturi asupra altor echipe, deoarece acestea se adaptează la schimbarea priorităților și gestionează ciclul de viață și performanța jocurilor”.

El a subliniat că niciun joc, dispozitiv sau experiență de joc nu au fost anulate și că niciun studio nu este închis ca urmare a concedierilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
xbox
microsoft
concedieri