OpenAI a lansat un nou model lingvistic

OpenAI a lansat un nou model lingvistic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris vineri, 09:29

Cel mai recent model lingvistic OpenAI se numește o1 și vine cu raționament, conform producătorului, dar și cu prețuri foarte mari.

OpenAI a lansat modelul lingvistic o1, cunoscut pâna acum sub pseudonimul Strawberry, despre care spune că este capabil să răspundă la întrebări complexe mai repede decât omul.

Urmărește-ne și pe Google News

Alături de o versiune mai mică, numită o1-mini, noul model lingvistic este mai bun în principal la scris cod și rezolvarea problemelor complexe.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
OpenAI ar valora 150 miliarde dolari, în urma unor discuții despre o nouă rundă de finanțare CITEȘTE ȘI OpenAI ar valora 150 miliarde dolari, în urma unor discuții despre o nouă rundă de finanțare

o1 ar trebui să ofere și răspunsuri mai corecte decât modelele lingvistice anterioare, dar asta nu înseamnă că va fi scutit de clasicele halucinații - răspunsuri inventate.

Pe de altă parte, o1 este inferior lui ChatGPT din multe puncte de vedere - nu are cunoștințe generale vaste, nu are acces la internet și nu poate procesa imagini și documente.

Compania nu detaliază modul în care fost antrenat noul model lingvistic, ci spune doar că este fundamental diferit de ceea a folosit la tehnologiile anterioare.

De asemenea, o1 va fi semnificativ mai scump decât ChatGPT. Fiecare milion de fragmente de text va costa 15 dolari pentru introducerea datelor și 60 de dolari pentru generarea acestora. Asta reprezintă o scumpire de 3-4 ori comparativ cu ChatGPT, care costă 5 dolari, respectiv 15 dolari.

Noul model lingvistic este disponibil imediat abonaților ChatGPT Plus și ChatGPT Teams, iar abonații Enterprise și Edu vor dobândi acces săptămâna viitoare. Eventual, acesta va putea fi folosit și de utilizatorii versiunii gratuite.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
model lingvistic
o1