Proiecție pentru o creștere puternică a acțiunilor AROBS Transilvania. Este însă indicată o problemă structurală

Proiecție pentru o creștere puternică a acțiunilor AROBS Transilvania. Este însă indicată o problemă structurală
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris ieri, 07:30

Un raport de analiză al casei de brokeraj WOOD & Company din Cehia, analizat de Profit.ro, indică pentru compania de IT AROBS Transilvania un potențial de majorare substanțială a capitalizării bursiere, în pofida rezultatelor în declin. Problema structurală a cheltuielilor operaționale este indicată însă în zona salarială.

Acțiunile AROBS Transilvania (AROBS) se află în trend descendent de la promovarea acestora, în urmă cu un an, la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București, după ce la finele anului 2021 fuseseră listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare AeRO.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Plan pentru București - Lagună în mijlocul Capitalei, peninsule plutitoare și o fermă pe apă CITEȘTE ȘI FOTO Plan pentru București - Lagună în mijlocul Capitalei, peninsule plutitoare și o fermă pe apă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Compania unde Voicu Oprean deține pachetul de control de 50,63% din titluri are o capitalizare de 920,08 milioane lei (184,96 milioane euro), însă un raport de analiză recent dă spațiu pentru o creștere a acestei valori de piață.

Casa de brokeraj WOOD & Company din Cehia dă un preț-țintă de 1,4300 lei/acțiune pentru titlurile cu simbolul AROBS, nivel cu 62,50% peste ultima cotație de închidere de 0,8800 lei/acțiune. Este o proiecție carfe sfidează rezultatele financiare semestriale, pe care chiar Bram Bruring, autorul raportului, le caracterizează drept dezamăgitoare, în contextul comenzilor scăzute de software pentru industria auto.

AAGES Târgu Mureș obține în primul semestru un profit net mai mare decât pe întreg anul 2023 CITEȘTE ȘI AAGES Târgu Mureș obține în primul semestru un profit net mai mare decât pe întreg anul 2023

AROBS Transilvania a venit cu un profit net de 2,4 milioane lei la T2, în scădere anualizată de 71%, în timp ce declinul este 6% la nivelul veniturilor care au fost de 101,2 milioane lei.

Raportul citat menționează o problemă structurală a companiei, respectiv salariile, care reprezintă 65% din totalul cheltuielilor operaționale și care au avut o creștere anualizată de 13%. AROBS Transilvania a anunțat deja reduceri de 5-10% ale salariilor managerilor, ce ar aduce economii de aproximativ 500.000 de lei la bugetul companiei. Societatea vizează măsuri treptate pentru că nu vrea să piardă talente, dar este pregătită să facă tăieri dacă trendul negativ la nivelul veniturilor se adâncește.

Finanțare prin PNRR pentru o companie care la începutul anului trecut își cerea insolvența, în contextul șocului din Ucraina CITEȘTE ȘI Finanțare prin PNRR pentru o companie care la începutul anului trecut își cerea insolvența, în contextul șocului din Ucraina

Compania a raportat un recul de 77% al serviciilor integrate de IT, în principal în sectorul public. Între timp, vânzările de produse software au înregistrat o majorare de 11%, în linie cu așteptările celor de la WOOD.

Raportul citat menționează un aport suplimentar pentru actualul exercițiu financiar al firmei Infobest, achiziționată la începutul anului și care în 2023 a generat venituri de 24 milioane lei (4,8 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
arobs transilvania
bvb
bursa
wood & company