iPhone 17 Pro ar putea folosi cipuri de 2 nanometri

iPhone 17 Pro ar putea folosi cipuri de 2 nanometri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris ieri, 11:41

Apple este așteptată să facă trecerea la cipurile de 2nm anul viitor, care vor fi instalate pe modelele Pro ale viitoarei serii de smartphone-uri.

Gigantul american a rezervat întregul stoc de cipuri pe 2nm pe care-l va dezvolta TSMC, susțin mai multe publicații din Taiwan, citate de presa americană.

Urmărește-ne și pe Google News

TSMC nu va avea suficiente stocuri pentru ca cipurile sale pe 2nm să ajungă pentru toate iPhone-urile pe care Apple vrea să le vândă anul viitor și, oricum, compania preferă să-și diferențieze și în acest fel modelele mai scumpe.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
iOS 18 aduce numeroase noutăți, dar inteligența artificială mai întârzie CITEȘTE ȘI iOS 18 aduce numeroase noutăți, dar inteligența artificială mai întârzie

Astfel, conform acelorași surse, cipurile pe 2nm vor fi folosite doar pe iPhone 17 Pro și iPhone 17 Pro Max - cele mai avansate și, totodată, cele mai scumpe telefoane dezvoltate de compania americană.

TSMC ar fi montat deja o linie de producție pentru aceste cipuri în cadrul fabricii de la Baoshan și plănuiește să facă primele teste în curând.

Nu se cunosc, încă, specificațiile exacte ale viitoarelor cipuri pe 2nm, dar, de regulă, scăderea dimensiunii vine cu un anumit spor de performanță și o reducere a consumului de energie, ceea ce ar putea duce la creșterea autonomiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 17 pro
tsmc
cipuri