Cel mai nou AI Anthropic poate controla PC-ul

Cel mai nou AI Anthropic poate controla PC-ul
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 11:46

Anthropic anunță lansarea versiunii 3.5 Sonet a modelului lingvistic Claude, care promite că poate realiza o serie întreagă de sarcini la un PC.

Grație unui nou API, numit „Computer Use” și lansat în versiune beta, noul AI poate înțelege și interacționa cu conținutul desktopului, spun reprezentanții companiei.

Urmărește-ne și pe Google News

Claude poate emula utilizatorul, apăsând taste, mișcând cursorul și dând click-uri pentru a realiza operațiunile cerute. Conform companiei, AI-ul poate cumpăra bilete la concerte sau completa formulare, dacă primește accesul necesar la datele utilizatorilor.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Microsoft va permite clienților săi să creeze agenți autonomi de inteligență artificială, începând de luna viitoare CITEȘTE ȘI Microsoft va permite clienților săi să creeze agenți autonomi de inteligență artificială, începând de luna viitoare

Noul model lingvistic are abilitatea de a reîncerca operațiuni care eșuează și a se corecta astfel, chiar dacă nu a fost antrenat în mod special pentru acest lucru

Compania recunoaște, însă, că sunt sarcini la care noul model lingvistic nu este foarte bun, când vine vorba de lua locul utilizatorilor la PC. De exemplu, acesta nu poate să dea scroll sau facă zoom și, pentru că se își bazează înțelegerea pe capturi de ecran realizate la anumite intervale de timp, poate rata anumite informații temporare, precum notificările aplicațiilor.

Anthropic neagă faptul că noul săi AI poate reprezenta un risc de securitate și spune că acesta nu este susceptibil de a fi folosit în atacuri cibernetice care să le confere atacatorilor acces la dispozitivele vizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ai
anthropic
pc