VIDEO McDonald’s a pierdut peste noapte 12 miliarde dolari după problemele anunțate ieri în SUA

VIDEO McDonald’s a pierdut peste noapte 12 miliarde dolari după problemele anunțate ieri în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:27

Capitalizarea McDonald’s a căzut peste noapte cu 12 miliarde de dolari, după problemele anunțate ieri în mai multe restaurante din SUA.

Valoarea generală a popularului lanț de fast-food a scăzut cu 7% peste noapte, capitala sa de piață căzând de la 225 de miliarde de dolari la închidere marți, la 212 de miliarde de dolari astăzi.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Popeyes a deschis un nou restaurant în România, tot cu saxofon din New Orleans CITEȘTE ȘI FOTO Popeyes a deschis un nou restaurant în România, tot cu saxofon din New Orleans
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

O persoană a decedat și alte câteva zeci s-au îmbolnăvit în urma unui focar grav de E. coli, indicat că are legătură cu hamburgerii Quarter Pounder de la rețeaua de restaurante fast food McDonald’s, a anunțat Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

De ce este important Concurentul McDonald’s din industria americană de fast-food Chipotle a trecut prin propriul focar de E. coli, în 2015, și a fost nevoit să închidă temporar 43 de restaurante din Washington și Oregon. Focarul a fost închis abia în februarie 2016, iar compania a plătit o amendă de 25 milioane euro pentru peste 1.100 persoane îmbolnăvite și a lansat o modernizare amplă a metodelor sale de preparare a alimentelor, dar i-au trebuit mulți ani pentru a reconstrui încrederea în brand și a-și recupera prețul acțiunilor ca urmare a crizei.

VIDEO&FOTO Premieră - Start la drumul de mare viteză București- Giurgiu. Statul apelează la un concept vechi din 1970 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Premieră - Start la drumul de mare viteză București- Giurgiu. Statul apelează la un concept vechi din 1970

De asemenea interesant În urmă cu puține zile, candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, s-a ocupat de stația de preparare a cartofilor prăjiți la un McDonald’s din Pennsylvania, înainte de a organiza o conferință de presă spontană, răspunzând la întrebările jurnaliștilor prin fereastra pentru drive-thru.

La McDonald’s, cazurile de îmbolnăvire au fost sesizate la sfârșitul lunii septembrie și deja s-au răspândit în 10 state din vestul SUA, 49 de cazuri fiind descoperite în principal în Colorado și Nebraska, a precizat acum agenția americană din domeniul sănătății.

FOTO Primul unicorn lituanian include în portofoliu și piața din România CITEȘTE ȘI FOTO Primul unicorn lituanian include în portofoliu și piața din România

Acțiunile lanțului de fast-food au scăzut cu peste 10 procente în ședința de tranzacționare, după acest anunț.

Un total de 10 persoane au fost spitalizate, inclusiv un copil cu sindrom hemolitic uremic – o afecțiune gravă care afectează vasele de sânge din rinichi.

ASF - nou mesaj către clienții Electrica: Posibilă implicare în asigurări de locuință CITEȘTE ȘI ASF - nou mesaj către clienții Electrica: Posibilă implicare în asigurări de locuință

O persoană în vârstă, din Colorado, a murit.

Toate persoanele care s-au îmbolnăvit aveau aceeași tulpină a bacteriei E. coli și au afirmat că au mâncat hamburgeri Quarter Pounder de la McDonald’s înainte de apariția simptomelor.

VIDEO Umbrărescu pregătește primul nod rutier turbion din România CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu pregătește primul nod rutier turbion din România

Quarter Pounder este un hamburger care conține o chiflă cu o greutate de patru uncii, introdus încă din 1971.

Deși anchetatorii nu au identificat încă ingredientul exact care a provocat apariția focarului, ei se concentrează pe ceapa tăiată și pe chiftelele de vită – ambele au fost retrase din restaurantele McDonald’s din statele americane în care s-au înregistrat îmbolnăviri, până la finalizarea investigațiilor.

HARTĂ Electromontaj continuă expansiunea în Europa cu un nou proiect, în Polonia CITEȘTE ȘI HARTĂ Electromontaj continuă expansiunea în Europa cu un nou proiect, în Polonia

Agenția americană i-a sfătuit pe cei care au consumat un hamburger Quarter Pounder și au început să aibă simptome de otrăvire cu E. coli – cum ar fi diaree, febră de peste 38,9 grade Celsius și vărsături – să solicite urgent asistență medicală.

FOTO Tesla a lansat Model Y cu 7 locuri în România CITEȘTE ȘI FOTO Tesla a lansat Model Y cu 7 locuri în România

Într-o notă internă distribuită de McDonald's, directorul șef al lanțului de aprovizionare din America de Nord, Cesar Piña, afirmă că sunt luate „măsuri rapide și decisive” și arată că rezultatele inițiale din investigație „indică faptul că un subset de boli ar putea să fie legat de ceapa tăiată folosită în Quarter Pounder și provenită de la un singur furnizor care deservește trei centre de distribuție.”

„Ca urmare, și în conformitate cu protocoalele noastre de siguranță, toate restaurantele locale au fost instruite să scoată acest produs din aprovizionare și am întrerupt distribuția cepei tăiate în zona afectată”, a mai transmis compania.

Aceasta va elimina, astfel, temporar elementul respectiv în meniu din restaurantele din zonele afectate, inclusiv din Colorado, Kansas, Utah și Wyoming, precum și din unele zone din Idaho, Iowa, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico și Oklahoma. Toate celelalte produse din meniu sunt în continuare disponibile.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald’s
e-coli