Microsoft și OpenAI dau bani mai multor publicații pentru a folosi instrumente de AI

Microsoft și OpenAI dau bani mai multor publicații pentru a folosi instrumente de AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 14:23

În paralel cu procesele intentate de unele dintre mările publicații americane pentru copierea fără drept a conținutului, Microsoft și OpenAI anunță înființarea unui fond pentru finanțarea mai multor publicații locale.

Cele două companii pun la bătaie 10 milioane de dolari - o parte în bani lichizi și alta în „credite pentru servicii software” pentru ca publicațiile le folosească în redacții instrumentele de inteligență artificială.

Urmărește-ne și pe Google News

Prima rundă de finanțare va merge către Newsday, The Minnesota Star Tribune, The Philadelphia Inquirer, Chicago Public Media și The Seattle Times.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Microsoft va permite clienților săi să creeze agenți autonomi de inteligență artificială, începând de luna viitoare CITEȘTE ȘI Microsoft va permite clienților săi să creeze agenți autonomi de inteligență artificială, începând de luna viitoare

Acestea vor testa folosirea instrumentelor de inteligență artificială pentru transcrierea textelor, rezumarea conținutului și crearea unui instrument conversațional de căutare în arhive.

Cele două companii colaborează în acest sens cu Lenfest Institute for Journalism și spun că doresc, ca în acest fel, să sprijine presa locală - o formulare folosită anterior de Google și Meta, care, după doar câțiva ani, au renunțat la inițiativele similare.

Finanțarea poate fi văzută și ca o încercare de spălare a imaginii celor două companii, acuzate că au folosit fără drept conținutul a numeroase instituții de presă pentru a-și antrena modelele lingvistice.

De altfel, cele două au fost date deja în judecată de mai mulți publisheri, precum The New York Times, The Intercept, Raw Story, AlterNet, the Center for Investigative Reporting,, Alden Global Capital și de compania care deține New York Daily News și Chicago Tribune.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
openai
bani
publicații
ai