Apple reduce producția de iPhone 16

Apple reduce producția de iPhone 16
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 09:00

Comenzile de producție pentru cea mai nouă serie de smartphone-uri Apple au fost tăiate cu aproximativ 10 milioane de unități, cel puțin conform redutabilului analist chinez Ming-Chi Kuo.

Reducerea producției vizează producția de iPhone 16 din ultimul trimestru al acestui an și primele două trimestre ale anului viitor. Aceasta nu are în vedere, însă, modelele Pro, ceea ce ar diminua impactul asupra veniturilor.

Urmărește-ne și pe Google News

În urma reducerii, producția pentru a doua jumătate a anului curent este acum estimată la aproximativ 84 de milioane de unități, în condițiile în care doar un relativ mic număr de unități din noua serie au prins al treilea trimestru.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
iOS 18.1 ar putea fi lansat săptămâna viitoare cu Apple Intelligence CITEȘTE ȘI iOS 18.1 ar putea fi lansat săptămâna viitoare cu Apple Intelligence

Pentru următoarele trei trimestre, Ming-Chi Kuo estimează că vor fi produse 80 de milioane, 45 de milioane, respectiv 39 de milioane de iPhone-uri. În toate cele trei cazuri, producția va fi mai mică decât în perioadele similare ale anului trecut cu între două și patru milioane de unități.

Producția în masă a modelului iPhone SE4, conform analistului chinez, va începe în luna decembrie. În decembrie și în primul trimestru al anului viitor ar urma a fi produse 8,6 milioane de unități ale acestui model.

Kuo crede că impactul acestor tăieri asupra veniturilor nu se vor vedea în ultimul trimestru al acestui an, ci abia în prima jumătate a anului viitor.

De asemenea, analistul nu crede că suita de AI Apple Intelligence va contribui, cel puțin pe termen scurt, la creșterea vânzărilor de iPhone.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 16
smartphone