INEDIT Investitor la Nvidia, ajuns milionar stând acasă șomer și jucând World of Warcraft: Concediat de un manager rău dintr-o companie în prăbușire, am pus cecul de concediere cu 4.000 dolari la ei!

INEDIT Investitor la Nvidia, ajuns milionar stând acasă șomer și jucând World of Warcraft: Concediat de un manager rău dintr-o companie în prăbușire, am pus cecul de concediere cu 4.000 dolari la ei!
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris astăzi, 20:49

În 2010 lucram pentru o companie care se prăbușea, dar nu știam asta. Managerul meu a fost un ticălos, hărțuindu-mă și umilindu-mă sever și public în fiecare zi. Eram prea naiv la acea vreme ca să înțeleg acest tip de manipulare. Am decis să renunț la slujbă. Nu aveam loc de muncă și nici ajutor de șomaj.

Mi-am petrecut anul următor ca șomer, acasă, jucând „World of Warcraft”. Atunci am descoperit cât de grozave sunt plăcile grafice Nvidia. Într-o zi, am primit un cec surpriză "de pensie" de la companie pentru peste 4.000 de dolari. Am stat o vreme pe bani, nu știam ce să fac cu ei. În cele din urmă, am decis să pun totul în stocul de acțiuni Nvidia. "De ce nu?", m-am gândit. Sunt doar câteva mii de dolari și îmi plac plăcile lor.

Urmărește-ne și pe Google News
O teorie este relansată: Roata a fost inventată de minerii din Carpați! CITEȘTE ȘI O teorie este relansată: Roata a fost inventată de minerii din Carpați!
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

A fost literalmente primul stoc de acțiuni pe care l-am cumpărat vreodată. Acele stocuri Nvidia valorează acum 2 milioane de dolari. Da, am devenit multimilionar renunțând la slujbă și stând pe jocuri video toată ziua. Nu sunt cu adevărat religios, dar chiar și eu trebuie să mă gândesc: „Dumnezeu lucrează în moduri misterioase...”, este textul publicat de un investitor în Market Watch.

Acțiunile Nvidia au atins recent, luna aceasta, un nou record, închizând la 138,07 dolari, peste nivelul din iulie.

Capitalizarea companiei a ajuns la 3.390 miliarde dolari, aproape de cea a Apple, care este de aproximativ 3.500 miliarde dolari, conform FT.

EXCLUSIV Bitdefender mută fondul de investiții în startup-uri din România în Olanda CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bitdefender mută fondul de investiții în startup-uri din România în Olanda

Nvidia (NVDA) a raportat, în august, venituri peste estimările inițiale ale pieței pentru al doilea trimestru, dar acțiunile au scăzut cu 4%, semn că investitorii au așteptări mai mari.

Nvidia a raportat un câștig pe acțiune ajustat de 0,68 dolari la venituri de 30 de miliarde dolari în al doilea trimestru fiscal. Analiștii se așteptau la 0,64 dolari și venituri de 28,8 miliarde dolari. Câștigurile au crescut cu 168% față de același trimestru al anului trecut.

Japonia emite cel mai înalt nivel de alertă înainte de sosirea unui taifun extrem de puternic CITEȘTE ȘI Japonia emite cel mai înalt nivel de alertă înainte de sosirea unui taifun extrem de puternic

Compania a oferit, de asemenea, o estimare a veniturilor pentru trimestrul al treilea de 32,5 miliarde de dolari. Analiștii vedeau o creștere la 31,9 miliarde de dolari.

Divizia de jocuri a Nvidia, care a fost principalul susținător al companiei, a înregistrat venituri de 2,8 miliarde de dolari, în creștere cu 16%.

Warren Buffett a vândut acțiuni Bank of America CITEȘTE ȘI Warren Buffett a vândut acțiuni Bank of America

Venituri din centre de date au însumat 26,3 miliarde de dolari față de previziunile de 25,07 miliarde de dolari și rezultatul de 22,06 miliarde de dolari în Q1 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
acțiuni