Acțiunile Tesla urcă puternic, după un profit trimestrial peste așteptări

Acțiunile Tesla urcă puternic, după un profit trimestrial peste așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:22

Acțiunile Tesla au crescut cu 12%, după ce a raportat un profit trimestrial peste așteptări. Producătorul auto estimează o ”ușoară creștere” a vânzărilor în acest an, în ciuda începutului lent.

Tesla pare să își revină după dificultățile din ultimele luni, cauzate în special de îngrijorările privind încetinirea cererii globale pentru mașinile electrice. Compania a raportat că vânzările au crescut cu 6,4% în al treilea trimestru al anului, datorită pieței din China, care a compensat cererea slabă din Europa. Tesla a comercializat 462.890 în perioada iulie-septembrie și și-a păstrat astfel poziția de principal producător de vehicule electrice, arată BiziDay.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Apare de luna aceasta o nouă taxă în facturile de energie ale tuturor consumatorilor CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Apare de luna aceasta o nouă taxă în facturile de energie ale tuturor consumatorilor
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Veniturile Tesla au crescut cu 8%, în al treilea trimestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, la 25,2 miliarde de dolari, datorită vânzărilor de vehicule (+2%), a activităților de generare și stocare de energie (+52) și a rețelei de superchargers (+29%). Cheltuielile operaționale au scăzut cu 6%, după ce compania a desființat circa 14 mii de locuri de muncă.

Marja de profit din vânzările de vehicule a crescut la 17%, de la 14,6% în trimestrul precedent. După raportarea rezultatelor financiare, acțiuni Tesla au crescut cu 12%, dar sunt încă la jumătatea din valoarea maximă atinsă în noiembrie 2021. Tesla este cel mai valoros producător de automobile la nivel mondial, cu o valoare de piață de 669 de miliarde de dolari.

FOTO Atu Tech deschide primul magazin fizic, investiție de peste 300.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Atu Tech deschide primul magazin fizic, investiție de peste 300.000 de euro

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, estimează că vânzările ar putea crește cu 20-30% anul viitor, datorită reducerilor de preț și a noilor tehnologii și produse, precum Cybercab (robotaxi-ul).

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini