Patria Bank preia de la Alior Bank credite de nevoi personale ale 4.000 de persoane

Patria Bank preia de la Alior Bank credite de nevoi personale ale 4.000 de persoane
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Patria Bank preia de la Alior Bank un portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 milioane lei, în sold la 30 aprilie, incluzând aproximativ 4.000 de clienți persoane fizice și fiind constituit din credite performante de consum negarantate, denominate în lei. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Tranzacția este estimată a se implementa în septembrie, contribuind la creșterea portofoliului de credite de consum și a numărului de clienți persoane fizice ai Patria Bank.

Părțile estimează că tranzacția se va finaliza în septembrie 2024.

Patria Bank a încheiat primul trimestru din 2024 cu un profit net de 8,1 milioane de lei, în creștere cu 171% față de aceeași perioadă a anului precedent, pe fondul scăderii provizioanelor de risc de credit și al îmbunătățirii rezultatului operațional.

VIDEO ING trimite o notificare clienților din România cu un avertisment în caz de neîndeplinire a obligației: Risc de blocare inclusiv a accesului la conturi CITEȘTE ȘI VIDEO ING trimite o notificare clienților din România cu un avertisment în caz de neîndeplinire a obligației: Risc de blocare inclusiv a accesului la conturi

Patria Bank (simbol bursier PBK) este rezultatul fuziunii prin absorbție dintre fosta Banca Comercială Carpatica (ca entitate absorbantă) și fosta Patria Bank (ca entitate absorbită), fuziune ce a avut loc în 2017.

La finele anului trecut, Profit.ro a semnalat relatări conform cărora banca poloneză Alior Bank pare că se retrage treptat din România, dat fiind că a reziliat contractul cu Telekom România și și-a restructurat operațiunile.

Vezi AICI reacția Alior Bank de atunci.

Anca Andrei, directorul general al Sucursalei din România a Alior Bank Varșovia spune acum că banca vinde afacerea de credite de consum: „Alior Bank a luat o decizie strategică de vânzare a portofoliului de credite de consum în România”.

Alior și-a redus anul trecut prezența în România, cu o scădere a activelor la 279 de milioane de lei, de la 491 de milioane de lei în anul precedent, fiind a treia cea mai mică bancă după active.

Patria Bank era pe locul 17, cu active de 4 miliarde de lei, în scădere cu 3% față de 2022 și o cotă de piață de jumătate de punct procentual.

viewscnt
Afla mai multe despre
patria bank
rezultate patria bank
profit patria bank