Angajații din aparatul de lucru al Guvernului intră în grevă japoneză de vineri, după refuzul de a majorare a salariilor cu 30%

Angajații din aparatul de lucru al Guvernului intră în grevă japoneză de vineri, după refuzul de a majorare a salariilor cu 30%
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2024

Angajații din aparatul de lucru al Guvernului vor intra în grevă japoneză, începând de vineri, după refuzul de a majorare a salariilor cu 30%, a anunțat sindicatul acestora.

„Prin memoriul înregistrat la Cabinetul Prim-ministrului cu nr. 5/2739 din 20.03.2024, angajații din Aparatul de lucru al Guvernului României au adus la cunoștința Prim-ministrului României, Șefului Cancelariei Prim-ministrului și Secretarului general al Guvernului o nedreptate care persistă de aproape un deceniu: discriminarea din punct de vedere al salarizării în raport cu alte categorii de angajați din sectorul de activitate „Administrație Publică”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed
PSD vrea continuarea pensionării mai devreme cu 2 ani în peste 140 de localități CITEȘTE ȘI PSD vrea continuarea pensionării mai devreme cu 2 ani în peste 140 de localități

Subliniem faptul că toți angajații din Aparatul de lucru al Guvernului își desfășoară activitatea cu dedicație și înțelepciune, și manifestă, de fiecare dată, disponibilitate și maturitate cu privire la restricțiile financiar-bugetare, arată G4Media.ro.

Astfel cum a fost menționat în memoriul depus, veniturile salariale ale angajaților din Aparatul de lucru al Guvernului (Cancelaria Prim-ministrului, Corpul de control al Prim-ministrului, Secretariatul General al Guvernului, Departamentul pentru Luptă Antifraudă – DLAF, Agenția Națională pentru Achiziții Publice) nu au fost majorate vreme îndelungată, spre deosebire de alte instituții, unele direct subordonate Secretariatului General al Guvernului”, se arată într-un comunicat al sindicatului.

Aceștia solicită o majorare de 30% a salariului de bază pentru angajații de aparatul de lucru al Guvernului.

„Pentru respectarea principiilor fundamentale ale egalității în fața legii și nediscriminării, în calitatea noastră de membri ai familiei profesionale denumite „Aparatul de lucru al Guvernului”, care au dovedit mereu respect și loialitate față de instituția în care își desfășoară activitatea, care au respectat restricțiile legale aplicabile, considerăm că o majorare salarială cu 30% a salariului de bază va conduce la eliminarea inechității și a discriminării din punct de vedere al salarizării în raport cu alte categorii de angajați din sectorul de activitate „Administrație Publică”.

În lipsa identificării și primirii unei soluții viabile și aplicabile, starea de spirit a tuturor angajaților din cadrul Aparatul de lucru al Guvernului este afectată, ceea ce influențează activitatea specifică și chiar calitatea relațiilor interpersonale”, se arată în comunicat.

Sindicatul anunță că, în lipsa acordării majorării salariale solicitate, începând cu 17 mai, salariații din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului vor fi ȋn grevă japoneză, fără afectarea timpului de muncă, cu ȋnsemne specifice: banderole albe și anunțuri pe birouri/ ușa birourilor.

„Menționăm faptul că greva japoneză se va desfășura până la soluționarea revendicării angajaților din Aparatul de lucru al Guvernului. Reafirmăm deschiderea onestă spre dialog și identificarea unei soluții pentru a debloca situația actuală și precizăm că acest demers este unul firesc, de vreme ce, în urma negocierilor repetate, nu s-a ajuns la un rezultat satisfăcător pentru ambele părți”, se mai arată în comunicatul Sindicatului Angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului.

Anunțul vine după ce, luni, zeci de angajați din aparatul de lucru al Guvernului au organizat un protest spontan în fața Palatului Victoria.

viewscnt
Afla mai multe despre
salarii
greva
guvern