Google a comis o mare greșeală - a șters accidental contul privat al unui fond de pensii de 125 miliarde dolari

Google a comis o mare greșeală - a șters accidental contul privat al unui fond de pensii de 125 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2024

Google a comis o mare greșeală, ștergând accidental contul privat Google Cloud al unui fond de pensii australian de 125 de miliarde de dolari, UniSuper.

Rezultatul: peste jumătate de milion de membri ai fondului UniSuper nu au avut acces la conturile lor timp de aproximativ o săptămână, a informat The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Grupul francez Gameloft închide studioul din Cluj, toți angajații vor fi concediați CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Grupul francez Gameloft închide studioul din Cluj, toți angajații vor fi concediați
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

UniSuper avea un cont de rezervă la un alt furnizor de cloud, iar serviciul a fost restabilit.

„Acesta este un „eveniment unic, izolat, care nu s-a mai întâmplat până acum cu niciunul dintre clienții Google Cloud la nivel global”, au declarat CEO-ul Google Cloud, Thomas Kurian, și CEO-ul UniSuper, Peter Chun, într-o declarație comună. „Asta nu ar fi trebuit să se întâmple. Google Cloud a identificat evenimentele care au dus la această întrerupere și a luat măsuri pentru a se asigura că acest lucru nu se va întâmpla din nou.”

Startup-ul IT românesc Shopoteque se închide CITEȘTE ȘI Startup-ul IT românesc Shopoteque se închide

Aproape jumătate de milion de companii din întreaga lume folosesc Google Cloud ca „platformă ca serviciu” sau instrument orientat către clienți.

Guvernul SUA și comunitățile de informații au folosit din ce în ce mai mult serviciile cloud pentru stocarea datelor. Agenția Națională de Securitate a încheiat un acord de 10 miliarde de dolari cu Amazon pentru a-și muta datele de supraveghere a informațiilor în cloud-ul companiei.

Și Pentagonul are un contract de 9 miliarde de dolari cu Microsoft, Google, Oracle și Amazon pentru servicii de cloud computing.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
cloud