EXCLUSIV Acționarii Pago mută participațiile într-o firmă din Austria. O nouă rundă de finanțare pe SeedBlink

EXCLUSIV Acționarii Pago mută participațiile într-o firmă din Austria. O nouă rundă de finanțare pe SeedBlink
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris astăzi, 07:00

Acționarii companiei Timesafe, care administrează aplicația de plăți Pago, și-au cesionat participațiile către Pago Holding GmbH, firmă cu sediul în Austria.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Prin această operațiune am consolidat companiile pe care le avem în România, Polonia și Italia sub același holding, care deține acum 100% din toate cele trei companii. Asta face compania rezultată mai investibilă, fiind toată activitatea sub o singură companie holding. De asemenea, operațiunea ne ajută să ne dezvoltam în continuare în alte țări", a declarat pentru Profit.ro Adrian Cighi, CEO și co-fondator Pago.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Toate testele la viteză maximă cu prima locomotivă modernizată de români pentru CFR Călători, încheiate cu succes CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Toate testele la viteză maximă cu prima locomotivă modernizată de români pentru CFR Călători, încheiate cu succes
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Recent, Pago, serviciul de plăți care simplifică gestionarea facturilor și a serviciilor recurente pentru utilizatori, a reușit să strângă 2,3 milioane de euro pe SeedBlink.

Runda totală a fost co-investită de Mozaik Investments, o firmă de private equity axată pe susținerea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) din Europa Centrală și de Est (CEE).

Investiția atrasă va permite Pago să accelereze expansiunea pe trei noi piețe europene și să își consolideze poziția în România, Italia și Polonia.

Capitalul va fi utilizat pentru îmbunătățirea funcționalităților aplicației Pago, consolidarea parteneriatelor strategice cu bănci și aplicații partenere, și dezvoltarea serviciilor oferite în alte 5 țări.

Acționarul majoritar al eMAG și OLX va investi masiv în AI, pentru a-și dubla valoarea. \ CITEȘTE ȘI Acționarul majoritar al eMAG și OLX va investi masiv în AI, pentru a-și dubla valoarea. "Vom reimagina comerțul electronic prin intermediul AI."

Deși România rămâne o piață cu potențial de creștere, Pago își accelerează deja expansiunea internațională. Aplicația este activă în Italia și Polonia, piețe alese strategic datorită infrastructurii tehnice și organizării similare cu Romania. În planurile de viitor se numără îmbunătățirea experienței utilizatorilor, dezvoltarea integrărilor B2B locale și creșterea echipelor dedicate pentru fiecare țară.

În România, Pago are peste 500.000 de utilizatori activi. Compania vizează extinderea serviciilor în următoarele 12-18 luni în aplicații cu peste 6 milioane de utilizatori.

Echipa Pago numără 55 de membri.

Mozaik Investments este o companie de investiții fondată în 2019 prin parteneriatul dintre Sacha Dragic, fondatorul Superbet, Roland Haas, investitor în private equity, și un fost bancher M&A, Vlad Bușilă.

Fondul de investiții Mozaik a mai investit în România, preluând, la finele anului 2019, un pachet de 35% din acțiunile lanțului de cafenele 5 To Go, fondat de Radu Savopol și Lucian Bădilă, după ce anterior, în 2010, achiziționase o participație la Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, avându-l ca acționar principal pe Sacha Dragic. De asemenea, fondul a mai investit în România în Steiger Brewery și DAS.

În primăvara anului 2021, Profit.ro  anunțat că Mozaik Investments a semnat "un parteneriat" cu grupul Flavours, care deține în portofoliu brandurile Stradale (lanțul de restaurante fast-casual), Mitzu (lanțul de cafenele deschise în tandem cu Stradale) și Flavours (divizia de catering a grupului), care va fi susținut de un plan de investiții de 5 milioane de euro destinat exclusiv expansiunii grupului.

viewscnt
Afla mai multe despre
pago
timesafe
actiuni
finantare