Finanțele țin AGA pentru numirea unei noi conduceri a Exim Banca Românească în noiembrie

Finanțele țin AGA pentru numirea unei noi conduceri a Exim Banca Românească în noiembrie
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris astăzi, 17:19

Ministerul Finanțelor ar trebui să numească în 25 noiembrie noua conducere a Exim Banca Românească. Mandatul actualei conduceri a expirat în urmă cu mai bine de un an și a fost prelungită provizoriu.

Consiliul de Administrație al Exim Banca Românească a convocat pentru 25 noiembrie 2024 Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor pentru a numi membrii noii conduceri executive și neexecutive a băncii.

Urmărește-ne și pe Google News
Probleme cu cardurile BRD. Clienții susțin că plățile nu merg și li se triplează tranzacțiile. UPDATE: Banca spune că a rezolvat situația CITEȘTE ȘI Probleme cu cardurile BRD. Clienții susțin că plățile nu merg și li se triplează tranzacțiile. UPDATE: Banca spune că a rezolvat situația
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Statul deține aproape 99% din capitalul Exim Banca Românească (până anul trecut purta numele de Eximbank) prin Ministerul Finanțelor.

Concret, Finanțele ar urma să numească un președinte executiv, trei vicepreședinți executivi și cinci membri neexecutivi ai Consiliului de Administrație. Aceștia ar urma să aibă un mandat de patru ani, care va începe de la data aprobării lor de către Banca Națională a României.

La procedura de selecție încheiată în vară a fost admis un candidat pentru funcția de președinte executiv, trei pentru funcțiile de vicepreședinte și patru pentru cele de membru simplu al CA.

DOCUMENT Planul pentru salvarea Elefant Online, confirmat: Operațiunile vor fi transferate către un terț. Patria Bank și evoMAG recuperează doar o parte din creanțe CITEȘTE ȘI DOCUMENT Planul pentru salvarea Elefant Online, confirmat: Operațiunile vor fi transferate către un terț. Patria Bank și evoMAG recuperează doar o parte din creanțe

Procedura pentru numirea celui de-al cincilea membru simplu al CA a fost reluată și patru candidați au trecut de proba de interviu, din care unul a fost propus de comisia de selecție, potrivit unui anunț din octombrie.

Numele candidaților au fost păstrate cu strictețe de bancă și de Finanțe.

Actuala conducere este compusă din Traian Halalai, președinte executiv, Cristian Șaitariu (vicepreședinte executiv). Consiliul de Administrație este format din Andrei Micu, președinte, Traian Halalai, Cristian Șaitariu, Nina Puiu și Cristi Spulbăr. Aceasta va continua să funcționeze ca provizorie până la aprobarea noii conduceri de către BNR.

Convocatorul AGEA menționează că Șaitariu își va încheia mandatul de vicepreședinte la numirea oricărui vicepreședinte executiv nou numit.

VIDEO&FOTO Toate testele la viteză maximă cu prima locomotivă modernizată de români pentru CFR Călători, încheiate cu succes CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Toate testele la viteză maximă cu prima locomotivă modernizată de români pentru CFR Călători, încheiate cu succes

Finanțele vor stabili și remunerația administratorilor.

Mandatul conducerii Exim s-a încheiat în urmă cu mai bine de un an, dar Halalai și Șaitariu (din conducerea executivă) au primit mandat provizoriu până în martie anul acesta, care de atunci a mai fost însă prelungit în contextul întârzierii procedurii de selecție a noii conduceri. Din CA, mandatul a fost prelungit pentru cinci din nouă membri.

Exim Banca Românească a încheiat primul semestru cu un profit net de 4,6 milioane de lei, similar celui din aceeași perioadă a anului trecut. Banca avea active de aproape 27 de miliarde de lei. Exim a urcat pe locul 8 după active începând cu 2022, față de poziția a 12-a în 2019, cu o cotă de piață de circa 3,3%. Anul trecut a absorbit Banca Românească, pe care a cumpărat-o în 2019 de la NBG.


 

viewscnt
Afla mai multe despre
exim banca romaneasca
conducere exim banca romaneasca