Prețurile petrolului au înregistrat o creștere săptămânală de peste 3%

Prețurile petrolului au înregistrat o creștere săptămânală de peste 3%
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris astăzi, 08:47

Prețurile petrolului au înregistrat un câștig săptămânal de peste 3%, pe măsură ce prețurile au crescut vineri, iar investitorii evaluează reluarea planificată a discuțiilor privind încetarea focului în Gaza în următoarele zile, în contextul conflictului în desfășurare din Orientul Mijlociu.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,94%, ajungând la 75,84 dolari pe baril. Prețul țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 2%, ajungând la 71,60 dolari pe baril, arată News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Prețurile petrolului Brent și WTI au consemnat câștiguri săptămânale de peste 3%.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Decizie importantă în dosarul lui Dumitru Buzatu, acuzat că a luat peste un milion de lei mită: magistrații au exclus din rechizitoriu declarații de martor și înregistrări CITEȘTE ȘI Decizie importantă în dosarul lui Dumitru Buzatu, acuzat că a luat peste un milion de lei mită: magistrații au exclus din rechizitoriu declarații de martor și înregistrări

Ambele referințe au fluctuat în această săptămână, crescând luni și marți, înainte de a scădea miercuri și joi, în mare parte din cauza așteptărilor privind riscurile sporite sau reduse din Orientul Mijlociu.

”Geopolitica este forța dominantă astăzi, în rest așteptăm să vedem ce se întâmplă cu alegerile din SUA și în ce direcție vor influența piețele,” a declarat Tim Snyder, economist-șef la Matador Economics.

Un atac israelian a ucis vineri trei jurnaliști în sudul Libanului, a anunțat Ministerul Sănătății din Liban, iar agenția ONU pentru refugiați a avertizat că raidurile aeriene israeliene asupra unui punct de trecere a frontierei cu Siria îngreunează evacuarea refugiaților care încearcă să scape de conflict.

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că există un sentiment real de urgență pentru a ajunge la o soluție diplomatică care să pună capăt conflictului din Liban dintre Israel și Hezbollah, grupare aliniată cu Iranul, cerând totodată protecția civililor.

VIDEO Israelul a lansat atacuri aeriene asupra unor ținte militare din Iran CITEȘTE ȘI VIDEO Israelul a lansat atacuri aeriene asupra unor ținte militare din Iran

Oficialii americani și israelieni urmează să reia în zilele următoare discuțiile pentru un armistițiu și eliberarea ostaticilor din Gaza.

Investitorii așteaptă în continuare răspunsul Israelului la un atac cu rachete iraniene din 1 octombrie. Un astfel de răspuns ar putea include lovituri asupra infrastructurii petroliere din Iran, deși rapoartele media de săptămâna trecută indică faptul că Israelul ar prefera să lovească ținte militare, mai degrabă decât nucleare sau petroliere.

În altă parte, traderii așteaptă mai multe clarificări cu privire la politicile de stimulare economică ale Chinei, deși analiștii nu se așteaptă ca aceste măsuri să aibă un impact semnificativ asupra cererii de petrol.

Goldman Sachs a lăsat neschimbate previziunile pentru prețul petrolului, între 70 și 85 de dolari pe baril pentru Brent, în 2025, estimând că impactul oricăror măsuri de stimulare din China va fi modest în comparație cu factori majori precum aprovizionarea cu petrol din Orientul Mijlociu.

Bank of America estimează că prețul petrolului Brent va avea o medie de 75 de dolari pe baril în 2025, fără nicio retragere a reducerilor de producție OPEC+ în anul următor, conform unei note publicate vineri.

viewscnt
Afla mai multe despre
preț
petro
creștere
3%
orientul mijlociu