Unitatea de vehicule autonome Waymo a grupului Alphabet a atras o finanțare de 5,6 miliarde de dolari

Unitatea de vehicule autonome Waymo a grupului Alphabet a atras o finanțare de 5,6 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:14

Unitatea de vehicule autonome Waymo a grupului Alphabet a încheiat o rundă de finanțare de 5,6 miliarde de dolari, condusă de compania-mamă Google, având ca scop extinderea serviciului său de de transport autonom la comandă. 

Producătorii auto și companiile de tehnologie investesc în servicii de transport autonom la comandă pentru a exploata această tehnologie și a obține succes comercial, chiar dacă tehnologia se confruntă cu un scepticism larg răspândit și cu o monitorizare strictă din partea autorităților de reglementare.

Urmărește-ne și pe Google News

Runda de investiții a inclus participarea unor investitori existenți, precum Andreessen Horowitz, Fidelity, Perry Creek, Silver Lake, Tiger Global și T. Rowe Price, a declarat Waymo, potrivit News.ro.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Meta va folosi conținutul de știri Reuters în chatbotul său cu inteligență artificială de pe toate platformele - Facebook, WhatsApp și Instagram CITEȘTE ȘI Meta va folosi conținutul de știri Reuters în chatbotul său cu inteligență artificială de pe toate platformele - Facebook, WhatsApp și Instagram

”Cu această ultimă investiție, vom continua să primim mai mulți pasageri în serviciul nostru de ride-hailing Waymo One în San Francisco, Phoenix și Los Angeles, precum și în Austin și Atlanta, prin extinderea parteneriatului nostru cu Uber,” a spus compania.

Alphabet planificase o investiție de 5 miliarde de dolari în Waymo pe o perioadă de mai mulți ani, a declarat directorul financiar Ruth Porat în luna iulie.

Waymo, care oferă curse plătite cu vehicule autonome în zona Golfului și în Los Angeles, precum și în Phoenix, Arizona, a petrecut ani de zile testând milioane de mile înainte de a primi primul permis, în 2022, de la Comisia pentru Servicii Publice din California, care reglementează serviciile de ride-hailing.

Decizie importantă în dosarul lui Dumitru Buzatu, acuzat că a luat peste un milion de lei mită: magistrații au exclus din rechizitoriu declarații de martor și înregistrări CITEȘTE ȘI Decizie importantă în dosarul lui Dumitru Buzatu, acuzat că a luat peste un milion de lei mită: magistrații au exclus din rechizitoriu declarații de martor și înregistrări

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat miercuri că producătorul de vehicule electrice va lansa servicii de transport autonome pentru public în California și Texas anul viitor.

Cruise, divizia de vehicule autonome a General Motors, testează vehicule cu șoferi de siguranță după un accident anul trecut care a dus la retragerea tuturor vehiculelor de pe drumuri. Între timp, Zoox, deținută de Amazon, își extinde testările pentru vehiculele sale construite fără volane și pedale.

viewscnt
Afla mai multe despre
waymo
alphabet
finanțare
5
6 miliarde
automobile
autonom