Trecerea la ora de iarnă - Peste 80 de trenuri vor aștepta în gări în noaptea de sâmbătă spre duminică

Trecerea la ora de iarnă - Peste 80 de trenuri vor aștepta în gări în noaptea de sâmbătă spre duminică
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:00

Un număr de 81 de trenuri aparținând tuturor operatorilor de transport feroviar de călători vor staționa, la nivel național, pentru trecerea la ora oficială de iarnă, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

În noaptea de 26 spre 27 octombrie, România va trece la ora de iarnă. la acel moment, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, ora 04.00 dimineața va deveni ora 03.00, iar noaptea va avea astfel 25 de ore.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Cercetătorii au dezvoltat un test care detectează cancerul într-o oră CITEȘTE ȘI Cercetătorii au dezvoltat un test care detectează cancerul într-o oră

Potrivit CFR SA, administratorului de infrastructură feroviară publică, an noaptea de 26/27 octombrie 2024, trenurile de călători și marfă vor fi expediate din stațiile de plecare conform orei oficiale de vară, până la ora 4:00, care va deveni ora 3:00.

Trenurile de călători aflate în circulație după ora 4:00 (ora oficială de vară) vor opri în stațiile de parcurs – de regulă în prima stație de oprire destinată călătorilor, evitând opririle în stațiile intermediare – și vor pleca după noua oră a Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulație după ora 4:00, care devine ora 3:00, și care mai au de parcurs o distanță scurtă până la destinație, vor continua mersul până la stația finală.

Ministrul german de Finanțe avertizează cu represalii dacă o eventuală președinție Trump în SUA ar declanșa un război comercial împotriva UE CITEȘTE ȘI Ministrul german de Finanțe avertizează cu represalii dacă o eventuală președinție Trump în SUA ar declanșa un război comercial împotriva UE

Trenurile de marfă aflate în circulație după ora 4:00 (care devine ora 3:00) vor continua mersul până la stația finală.

Deoarece și în țările vecine se aplică trecerea la ora oficială a Europei, trenurile care circulă între stațiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina și Bulgaria, la data de 27 octombrie 2024, vor respecta orarul stabilit în mersul de tren în vigoare.

La nivel național, pe raza a șapte sucursale regionale de cale ferată, 81 de trenuri de călători vor fi afectate de schimbarea orei, dintre care 57 de trenuri aparțin operatorului de stat CFR Călători și 24 de trenuri sunt operate de operatori privați, astfel: 48 de trenuri - așteaptă la îndrumare și 33 de trenuri așteaptă pe parcurs.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ora de iarnă
romania
trenuri
aștepta
gări