Dacia Sandero reușește să-și păstreze locul 1 în Europa, deși Tesla Model Y a revenit spectaculos în vânzări

Dacia Sandero reușește să-și păstreze locul 1 în Europa, deși Tesla Model Y a revenit spectaculos în vânzări
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 07:38

Clasamentul celor mai vândute automobile din Europa, analizat de Profit.ro, este condus de Dacia Sandero și în luna august, o performanță cu atât mai notabilă cu cât s-a produs pe o piață în declin, care a generat scăderi masive pe cele mai mari piețe ale Dacia. Este de remarcat revenirea vânzărilor Tesla, care chiar dacă nu mai atinge volumele din 2023, a urcat din nou în top 3.

Dacia Sandero și Tesla Model Y conduc vânzările de automobile din luna august, în Europa,  dar fiecare dintre ele vine de pe o poziție diferită. Modelul românesc este lider încă de la începutul anului și doar în două dintre lunile care au trecut nu s-a clasat pe primul loc, ci doar pe al doilea.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Când și unde va intra în circulație primul tren Alstom Coradia Stream, primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Aer condițonat promis pe caniculă CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când și unde va intra în circulație primul tren Alstom Coradia Stream, primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Aer condițonat promis pe caniculă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În schimb, Model Y, care a fost în 2023 cel mai vândut automobil din Europa, vine de jos, unde a căzut dramatic în primele două trimestre ale acestui an. Acum pare să revină, dar este foarte posibil să fie o situație temporară, generată ca de obicei de sistemul de livrări „în valuri” pe care îl utilizează producătorul american.

Cu 15.653 de unități înmatriculate în luna august și o creștere de 9%, Dacia Sandero își consolidează prima poziție în Europa, pe care are toate șansele să o ocupe la finalul lunii decembrie, potrivit datelor Jato Dynamics. Pe locul doi, Tesla Model Y are 13.410 unități, mult mai multe decât în iulie sau iunie, dar cu 38% mai puține decât în urmă cu un an.

Pe locul trei, Toyota Yaris Cross revine în prima parte a clasamentului, depășind modelele VW, care au pierdut teren. VW T-Roc este pe locul 4, cu 12.850 unități și scădere de 15%, iar VW Golf s-a dus în jos tocmai pe locul 13, după un declin de 30% și un volum de 9.622 unități.

ULTIMA ORĂ Piața auto din UE a scăzut abrupt în august, pe fondul unui declin uriaș al mașinilor electrice CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Piața auto din UE a scăzut abrupt în august, pe fondul unui declin uriaș al mașinilor electrice

Pe locul patru se află Renault Clio, care fluctuează în această zonă de clasament, iar pe locul cinci, cu o performanță care se repetă deja, se află Dacia Duster, cu 11.655 unități înmatriculate și o creștere de 10%, ca urmare a lansării noii generații.

SUV-ul Ford Puma, produs la Craiova, a înmatriculat 8.938 de unități în august, cu o scădere de 20%, situându-se pe locul 16 în clasamentul celor mai vândute mașini din Europa.

Jato Dynamics atrage atenția, așa cum a făcut-o și ACEA, că piața europeană de autoturisme a înregistrat scăderi mari la mașini electrice și PHEV, cu 36% și, respectiv, 21%, absolut toate modelele electrice de pe piață având cifre mai mici decât în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
vanzari dacia
cele mai vandute masini
sandero inmatriculari