Creștere ușoară a efectivelor de bovine în România

Creștere ușoară a efectivelor de bovine în România
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:41

România avea un efectiv de bovine de 1,835 milioane de capete la 1 iunie 2024, în creștere cu 0,1% față de aceeași perioadă din anul precedent, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, la jumătatea acestui an, efectivele matcă au totalizat 1,203 milioane, în creștere cu 0,4% (+4.695), în comparație cu luna iunie a anului trecut, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Ministrul Mediului cere Romsilva - Nu mai vindeți scump lemnul către producătorii de mobilă! CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Mediului cere Romsilva - Nu mai vindeți scump lemnul către producătorii de mobilă!
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Distribuția pe regiuni de dezvoltare relevă faptul că ponderea efectivelor de bovine existente la 1 iunie 2024, față de aceeași dată a anului 2023, a crescut în Nord-Vest (+0,7 puncte procentuale) și Vest (+0,3 puncte procentuale).

Pe de altă parte, scăderi au fost consemnate în regiunile: Nord-Est (-0,3%), Sud-Est (-0,3%), Sud Muntenia (-0,2%) și Centru (-0,2%), în timp ce în regiunile Sud-Vest Oltenia și București-Ilfov ponderea a rămas constantă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bovine
ins