Premierul Italiei critică alegerea „auto-distructivă” a UE de interzicerea mașinilor cu combustie. "Nu este o strategie foarte inteligentă!"

Premierul Italiei critică alegerea „auto-distructivă” a UE de interzicerea mașinilor cu combustie. "Nu este o strategie foarte inteligentă!"
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 08:00

Giorgia Meloni, prim-ministrul Italiei, a făcut o nouă declarație critică la adresa măsurilor adoptate de Uniunea Europeană pentru a interzice mașinile cu combustie în 2035. Ea a spus că decizia va afecta capacitatea industrială a Europei.

Prim-ministrul Italiei vorbește despre „efectele dezastruoase ale Green Deal”, într-o declarație făcută la Roma, în cadrul unui eveniment în care a fost întrebată de jurnaliști ce părere are despre planul de interzicere a mașinilor cu emisii de CO2, în 2035.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Când și unde va intra în circulație primul tren Alstom Coradia Stream, primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Aer condițonat promis pe caniculă CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când și unde va intra în circulație primul tren Alstom Coradia Stream, primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Aer condițonat promis pe caniculă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Sunt de acord asupra efectelor dezastruoase ale Green Deal rezultate dintr-o abordare ideologică”, a spus Meloni, care a vorbit despre „angajamentul de a corecta aceste alegeri”.

Politicianul italian a subliniat că decizia UE va avea efecte negative, după cum scrie presa din Italia. „Să spunem nu unei abordări autodistructive, pentru că nu avem materii prime, nu avem lanțuri de control. Să spunem că nu este o strategie foarte inteligentă. Vrem să spunem asta? Cine are curaj a spune aceste lucruri nu o spune pentru că este inamicul Europei, ci pentru că este un prieten și vrem să apărăm capacitatea industrială a Europei. Pentru că trebuie să avem curajul să spunem când lucrurile nu funcționează”, a mai declarat Meloni.

ULTIMA ORĂ Chinezii au cumpărat pachetul majoritar la Leoni, cu fabrici în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Chinezii au cumpărat pachetul majoritar la Leoni, cu fabrici în România

Italia, Bulgaria și România au fost țările care s-au abținut la vot atunci când a fost aprobată măsura propusă de Comisia Europeană, pentru interzicerea vânzării de autoturisme noi care au emisii de CO2, începând din 2035.

În ultima perioadă, prim-ministrul Italiei a avut o serie de poziționări împotriva electrificării industriei auto, fiind preocupată de creșterea producției interne, în special în uzinele deținute de Stellantis. De asemenea, guvernul a anunțat că susține majorarea taxelor vamale pentru importul automobilelor chineze în UE, într-o reacție diferită față de cea a marilor țări producătoare de automobile, cum sunt Germania și Franța. 

La începutul acestei luni, ministrul Energiei din Italia a cerut revizuirea în 2025 a procesului de reducere a emisiilor de CO2 mai devreme decât era prevăzut, în 2026.

viewscnt
Afla mai multe despre
interdictie masini combustie
giorgia meloni
masini electrice ue