O serie de operatori economici au cerut Ministerului Finanțelor, în cadrul unei întâlniri, să se revină la reglementări privind evidența contabilă și modul de distribuire a bacșișului. Legislația anterioară referitoare la bacșiș, abrogată în 2015 la scurt timp de la introducere, obliga la o evidențiere a bacșișului în contabilitate, dar dădea și posibilitatea firmelor să păstreze aceste sume dacă doreau.
"În cadrul departamentelor Ministerului Finanțelor Publice nu există un proiect sau un draft de proiect cu privire la impozitarea bacșișului în acest moment. În cursul săptămânii trecute, o serie de operatori economici și-au exprimat dorința revenirii la reglementări privind evidența contabilă și modul de distribuire a acestuia, în cadrul unui eveniment la care au participat și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice", potrivit unor informații transmise de Ministerul Finanțelor.
Totodată, Finanțele subliniază că regimul fiscal al sumelor primite ca bacșiș de persoanele fizice este deja reglementat, fiind considerate venituri din alte surse.
CITEȘTE ȘI FOTO Fiscul l-a executat pe Vîntu, vânzându-i complexurile hoteliere din DeltăMinisterul precizează și că nu au fost inițiate încă alte discuții sau întâlniri referitoare la acest subiect.
Autoritățile au decis în 2015 ca bacșișul să fie marcat pe un bon fiscal separat și să rămână la decizia firmei dacă sumele primite de angajați ca bacșiș vor fi păstrate de firme, vor fi distribuite angajaților. Ordonanța de urgență a Guvernului care introducea fiscalizarea bacșișului a fost publicată în 2015, la finele lunii aprilie.
Noul sistem nu a rezistat prea mult, fiind eliminat tot în 2015, la începutul lui iulie, printr-o altă lege.