Teodorovici, adversar al schimbărilor fiscale și al Declarației 600, anunțat la Finanțe. El a insistat ca firmele să poată opta la impozit pe cifra de afaceri și a promis limite mai mari de deductibilitate a dobânzilor și costurilor. LISTA noului Guvern

Teodorovici, adversar al schimbărilor fiscale și al Declarației 600, anunțat la Finanțe. El a insistat ca firmele să poată opta la impozit pe cifra de afaceri și a promis limite mai mari de deductibilitate a dobânzilor și costurilor. LISTA noului Guvern
scris 26 ian 2018

Social-democratul Eugen Teodorovici, președinte al comisiei de buget din Senat, a fost votat de PSD pentru a prelua postul de ministru al Finanțelor, înlocuindu-l astfel pe Ionuț Mișa. Teodorovici s-a poziționat permanent împotriva măsurilor fiscale avansate de Mișa pentru firme, criticând impozitul de 1% pe cifra de afaceri și promițând că limitele privind deductibilitatea dobânzilor și a costurilor de finanțare vor fi majorate. De asemenea, el a transmis recent și un mesaj pentru ....viitorul ministru de Finanțe, înainte să fie nominalizat pe acest post: să elimine imediat Declarația 600!

Pentru taxarea firmelor, în cazul cărora Ionuț Mișa a crescut plafonul sub care firmele sunt impozitate cu 1% pe cifra de afaceri, în loc de 16% pe profit, Teodorovici a propus  trei tipuri de plafoane, până în 100.000 euro, între 100.000 și 500.000 euro, prag maxim la cât este aplicat acum impozitul pe cifra de afaceri, și de la 500.000 la 1 milion de euro, cu diferite tipuri de impozitare.

Urmărește-ne și pe Google News

Teodorovici a pledat în același timp ca impozitul pe cifra de afaceri să fie opțional până la 1 milion euro, amendament aflat acum în dezbatere în Parlament și care ar avea nevoie de susținerea Ministerului Finanțelor.

"Trebuie să lași opțional, pentru că ăsta este spiritul de piață – lasă-l pe agentul economic să-și aleagă forma care pentru el e cea mai benefică. Să lăsăm la decizia companiilor, să opteze pentru una dintre cele două variante: impozit pe cifra de afaceri sau pe profit, cu anumite condiții - să aibă capital social de minim 45.000 de lei și să aibă minim doi angajați", spunea Teodorovici.

EXCLUSIV Inspecția Muncii verifică dacă angajatorii au negociat transferul contribuțiilor sociale la angajați. Amenzile urcă până la 10.000 de lei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Inspecția Muncii verifică dacă angajatorii au negociat transferul contribuțiilor sociale la angajați. Amenzile urcă până la 10.000 de lei

El a promis totodată reprezentanților mediului de afaceri că limitele privind deductibilitatea dobânzilor și a costurilor de finanțare vor fi majorate, astfel încât să nu afecteze planurile de investiții ale companiilor.

Teodorovici a susținut și eliminarea obligativității plății defalcate a TVA, dar nu a avut sprijin politic, iar parlamentarii Puterii au introdus sistemul, chiar dacă într-o formă modificată de cea avizată de Guvern.

În același timp, el a afirmat că Declarația 600, care a generat numeroase probleme la începutul acestui an, trebuie eliminată imediat.

„Formularul 600 trebuie eliminat în prima zi în care vine noul ministru. Eu nu pot să spun că mă angajez să fac, eu vă spun ce trebuie să facă un ministru de Finanțe. El trebuie să facă ce e mai bine pentru oameni simpli, pentru cetățeni. Nu trebuie să pună bariere, ci să le elimine. Diferența între noi și alte țări pentru a atrage investitori nu este dată de relaxarea fiscală, ci de birocrație”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3, la începutul acestei săptămâni.

El a mai fost ministru de Finanțe în martie - noiembrie 2015, în Guvernul Ponta.

Lista oficială a noului Cabinet

Viorica Dăncilă, premier

Paul Stănescu - ministrul Dezvoltării Regionale și vicepremier

Sevil Shhaideh - secretar general al Guvernului

Rovana Plumb - ministru pentru Fondurile Europene;

Dănuț Andrușca - ministrul Economiei;

Tudorel Toader - ministru al Justiției

Anton Anton - ministrul Energiei

Carmen Dan - ministrul Afacerilor Interne;

Teodor Meleșcanu - ministrul Afacerilor Externe

Petre Daea - ministrul Agriculturii;

Mihai Fifor - ministrul Apărării Naționale;

George Ivașcu - ministrul Culturii;

Valentin Popa - ministrul Educației;

Nicolae Burnete - ministrul Cercetării;

Eugen Teodorovici - ministru de Finanțe;

Ioan Deneș - ministrul Apelor și Pădurilor;

Grațiela Gavrilescu - ministrul Mediului

Lia Olguța Vasilescu - ministrul Muncii;

Bogdan Cojocaru - ministrul Comunicațiilor;

Sorina Pintea - ministrul Sănătății;

Lucian Șova - ministrul Transporturilor;

Ioana Bran - ministrul Tineretului și Sportului;

Adrian Dobre - ministrul delegat pentru Dialog Social;

Radu Oprea - ministrul pentru Mediul de Afaceri;

Bogdan Trif - ministrul Turismului;

Natalia Intotero - ministru pentru Românii de Pretutindeni;

Victor Negrescu - ministrul Afacerilor Europene;

Ana Birchall - vicepremier pentru Parteneriate Strategice

Viorel Ștefan - vicepremier fără portofoliu.

Viorel Ilie - ministru pentru Relația cu Parlamentul

viewscnt
Afla mai multe despre
teodorvici
ministru
firme