"Taxă de solidaritate" de 1% pentru firmele cu afaceri de peste 100 milioane euro. Partidele încă se ceartă

"Taxă de solidaritate" de 1% pentru firmele cu afaceri de peste 100 milioane euro. Partidele încă se ceartă
scris 6 dec 2021

Introducerea "taxei de solidaritate" pentru companiile cu cifra de afaceri mai mare de 100 milioane de euro a fost discutată în ședința de luni a coaliției, dar în timp ce aceasta este propusă de UDMR și agreată de PSD, liberalii nu doresc ca măsura să fie una permanentă, afirmă surse politice pentru News.ro.

Conform surselor citate, una dintre temele de discuție din ședința de luni a coaliției, care a durat peste trei ore, este introducerea unei taxe de 1% din cifra de afaceri pentru firmele care au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Propunerea aparține UDMR și este agreată de PSD, însă liberalii afirmă că vor mai exista discuții și nu doresc ca aceasta să devină o măsură permanentă, putând fi luată în calcul doar ca măsură de criză pentru 2022, au arătat sursele pentru News.ro.

Anterior, liderul social-democrat Marcel Ciolacu a arătat că PSD nu renunță la taxa de solidaritate, precizând că este vorba de o taxă modică ce ar urma să fie introdusă în legea bugetului. El a comentat că "luxul și prostia de obicei se plătesc".

Cine a fost avansat anterior că va plăti taxa pe lux - vezi AICI

"Este o discuție pe această taxă. Noi o susținem în continuare. Este o taxă pe activele de lux și pe venituri excepționale. (...) Nu trebuie să îl definesc eu (luxul, n.r.). E definit prin lege. De obicei, anumite produse au acciză. Acele produse care au acciză sunt de lux. Nu este niciun prag stabilit. Urmează să stabilim aceste praguri - fiindcă toate lucrurile sunt legate - în funcție de pachetul de muncă", a arătat Ciolacu anterior, într-o declarație acordată presei.

Smarthuts vrea să atragă o investiție de 140.000 euro. Compania vizează extinderea în Marea Britanie și țările nordice CITEȘTE ȘI Smarthuts vrea să atragă o investiție de 140.000 euro. Compania vizează extinderea în Marea Britanie și țările nordice

Potrivit acestuia, taxa ar urma să fie introdusă în legea bugetului, care va fi dezbătută în luna decembrie, având aplicabilitate imediată după adoptare.

"Nu a spus nimeni nici de mașini, nici de proprietăți, nici de 120 de metri, nici de 50.000 de euro. Există active de lux în România și noi considerăm că trebuie impozitate. Uitați-vă pe lege și veți vedea. Și există venituri excepționale. Dacă ajungi să câștigi din venituri excepționale, pe persoană fizică, peste un milion de euro - vă dau un exemplu - e normal să existe o taxă de solidaritate. Este peste tot în lume", a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social democrat a subliniat că este vorba despre o taxă modică, în contextul unei "discrepanțe imense" care există în societate.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
taxa