Șef ANAF: Unele firme se folosesc de platforme care distribuie alimente, gen Glovo, pentru a plăti oameni "la negru"

Șef ANAF: Unele firme se folosesc de platforme care distribuie alimente, gen Glovo, pentru a plăti oameni "la negru"
scris 29 mar 2023

Inspectorii ANAF au sesizat în domeniul platformelor de livrare gen Glovo o foarte mare subdimensionare a contractelor de muncă, a declarat Teodor Alexandru Georgescu – director general Antifraudă în cadrul ANAF.

Profit.ro a anunțat recent că Antifrauda declanșează controale la mașini second-hand, aplicații precum Glovo și Tazz, transportul alternativ precum Uber și Bolt, tranzacțiile cu criptomonede.

Urmărește-ne și pe Google News

„Au fost foarte multe controale și vor continua pentru ca munca să fie declarată în mod corect. E foarte ușor de demonstrat că un curier (lucrează mai mult n.r.), atâta vreme cât iei de la platforme cât a muncit și constanți că partenerii acestor platforme încurajează acei livratori și îi angajează cu 2 ore, mai puțin sau deloc”, a afirmat Georgescu, potrivit Hotnews.ro.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Antifrauda impune OMV Petrom aproape 120 milioane euro suplimentar de plată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Antifrauda impune OMV Petrom aproape 120 milioane euro suplimentar de plată

El a precizat că acei curieri sunt plătiți "la negru pentru diferența dintre orele lucrate și cele înscrise în Revisal sau în contractele de muncă”.

„Pentru acei bani se mai și optează pentru anumite practici infracționale, care sunt combătute de legea evaziunii fiscale. Mă refer la cheltuieli fictive ca să poată scoate banii, anumite bonuri false pe benzină care sunt introduse în contabilitate, anumite sume care în contabilitate sunt în încasările societății, dar în realitate sunt date către livratori. Aceste controale nu le vom opri, mai ales că avem un Pilon în PNRR (pe controale - operațiunea Cronos). Este un fenomen care este în atenția noastră", a explicat reprezentantul ANAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
glovo
anaf