Magistrații prahoveni prelungesc interdicția privind dizolvarea sau lichidarea companiilor Asesoft și Teamnet, urmărite penal în unul dintre dosarele lui Sebastian Ghiță

Magistrații prahoveni prelungesc interdicția privind dizolvarea sau lichidarea companiilor Asesoft și Teamnet, urmărite penal în unul dintre dosarele lui Sebastian Ghiță
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2019

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au prelungit, luni, interdicția privind lichidarea SC Asesoft International SA și SC Teamnet International SA, despre care procurorii DNA susțin că ar fi controlate de fostul deputat Sebastian Ghiță și care sunt urmărite penal într-unul dintre dosarele de corupție în care apare numele acestuia.

Tribunalul Prahova a admis, luni, propunerea formulată de Direcția Națională Anticorupție - Secția de Combatere a Corupției și a dispus prelungirea măsurii preventive a interdicției inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare față de S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A., companii inculpate alături de omul de afaceri Sebastian Ghiță în unul dintre dosarele de corupție deschise la DNA Ploiești pe numele fostului deputat, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Apple lansează propriul său card de credit și un nou serviciu de TV și video streaming CITEȘTE ȘI VIDEO Apple lansează propriul său card de credit și un nou serviciu de TV și video streaming

Conform soluției publicate pe portalul instanțelor de judecată, măsura privind interdicția de dizolvare sau lichidare a celor două companii este valabilă pentru 60 de zile, începând din 28 martie 2019 până în 26 mai 2019 inclusiv.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 24 de ore de la comunicare.

Procurorii DNA Ploiești, care au deschis dosarul instrumentat în prezent de Secția de Combatere a Corupției din cadrul structurii centrale a DNA, au cerut în urmă cu peste un an instanței de judecată să interzică inițierea procedurilor de lichidare sau dizolvare pentru cele două companii.

La acel moment, solicitarea procurorilor anticorupție a fost făcută în contextul în care, în 29 martie 2017, a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva celor două firme pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.

"De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparținând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A. până la concurența sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei”, preciza DNA.

viewscnt
Afla mai multe despre
asesoft
teamnet
sebastian ghita