ICCJ a dispus rejudecarea dosarului în care fostul primar al municipiului Ploiești Iulian Bădescu și fostul deputat PSD Sebastian Ghiță au fost achitați pentru fapte de corupție, legat de finanțarea echipei de baschet Asesoft

ICCJ a dispus rejudecarea dosarului în care fostul primar al municipiului Ploiești Iulian Bădescu și fostul deputat PSD Sebastian Ghiță au fost achitați pentru fapte de corupție, legat de finanțarea echipei de baschet Asesoft
scris 6 nov 2019

ICCJ a dispus rejudecarea dosarului în care fostul primar al municipiului Ploiești Iulian Bădescu a fost achitat pentru luare de mită și fostul deputat PSD Sebastian Ghiță a fost găsit nevinovat pentru dare de mită, legat de finanțarea echipei de baschet Asesoft din fonduri ale municipiului Ploiești. Magistrații au respins, de asemenea, cu o opinie separată, cererea de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene în vederea pronunțării unei hotărâri preliminare.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, miercuri, apelurile înaintate de către procurori și de către autoritățile din municipiul Ploiești în dosarul în care fostul primar al orașului Iulian Bădescu și fostul deputat PSD Sebastian Ghiță au fost achitați pentru luare de mită, respectiv dare de mită, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

"Admite apelurile declarate de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție și de către apelanta parte civilă Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Ploiești împotriva sentinței nr. 507 din data de 25 septembrie 2017, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Penală în dosarul nr. 2929/1/2015, privind și pe inculpații Bădescu Iulian și Ghiță Sebastian Aurelian. Desființează sentința penală apelată și trimite cauza spre rejudecare Secție Penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție”, este sentința făcută publică de reprezentanții ICCJ.

Ce se întâmplă când e campanie electorală: Proiectul lui Teodorovici cu închisoare pentru evaziune a trecut de Senat. La fel, legalizarea canabisului medical CITEȘTE ȘI Ce se întâmplă când e campanie electorală: Proiectul lui Teodorovici cu închisoare pentru evaziune a trecut de Senat. La fel, legalizarea canabisului medical

Prin aceeași decizie, magistrații au respins, cu majoritate, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene în vederea pronunțării unei hotărâri preliminare cu privire la această speță.

Unul dintre judecători, cel care a formulat opinia separată, a optat pentru sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru ca această instanță să pronunțe o hotărâre preliminară răspunzând unor întrebări legate de compunerea completurilor de jduecată ale ICCJ, de decizii ale CCR și de specializarea judecătorilor.

În septembrie 2017, fostul deputat Sebastian Ghiță a fost achitat în dosarul în care era acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, pentru că i-a dat mită o casă fostului primar al Ploieștiului Iulian Bădescu în schimbul finanțării echipei Asesoft. A fost ridicat și sechestrul asigurător asupra bunurilor celor doi. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu era definitivă.

Și Iulian Bădescu, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu, a fost achitat atunci.

Procurorii ceruseră pedeapsă cu închisoarea orientată spre nivelul maxim pentru fostul deputat, o cerere similară fiind  formulată și pentru Bădescu.

ANRE a retras licența unor grupuri de producere a energiei de la Rovinari și Iernut, cu o putere totală de 630 de MW CITEȘTE ȘI ANRE a retras licența unor grupuri de producere a energiei de la Rovinari și Iernut, cu o putere totală de 630 de MW



El afirmau că Bădescu mai are o condamnare pentru fapte similare și că pentru Ghiță situația este notorie în ceea ce privește comportamentul lui. "El s-a sustras cercetărilor și răspunderii penale", spunea procurorul, cerând condamnarea la închisoare și interzicerea unor drepturi în cazul lui Sebastian Ghiță.

În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu sub acuzațiile de dare, respectiv luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiță, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploiești, susținut de acesta din urmă, o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în suma de 1.500.000 lei. Pentru alocarea acelei finanțări, Iulian Bădescu ar fi pretins și primit de la Sebastian Ghiță, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de omul de afaceri, o casă de locuit situată în municipiul Ploiești, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat personal doar 124.000 de lei

viewscnt
Afla mai multe despre
iccj
sebastian ghiță