Guvernul spaniol pregătește majorarea impozitelor pe companii, pentru a reduce deficitul

Guvernul spaniol pregătește majorarea impozitelor pe companii, pentru a reduce deficitul
scris 12 iul 2016

Ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos, a anunțat marți că autoritățile de la Madrid vor propune o majorare a impozitelor pe companii, în ideea de a reduce deficitul public sub pragul de 3% din PIB în 2017 și a evita astfel o procedură de sancțiune pentru deficit excesiv, informează AFP.

Miniștrii de Finanțe din Uniunea Europeană au aprobat începerea unei proceduri de sancțiuni pentru deficite excesive împotriva Spaniei și Portugaliei. Această decizie va permite acum Comisiei Europene să propună eventuale amenzi într-un interval de 20 de zile. În schimb, Spania și Portugalia au la dispoziție 10 zile pentru a-și prezenta argumentele și a evita o amendă care poate ajunge la 0,2% din PIB.

Urmărește-ne și pe Google News

"Vom propune o măsură cu privire la impozitele pentru companii...o măsură puternică care va aduce venituri de șase miliarde de euro", a declarat Luis de Guindos într-o conferință de presă organizată la Bruxelles în care și-a prezentat principalele argumente pentru a evita o amendă din partea Comisiei Europene.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Goldman Sachs îl instalează la conducerea subsidiarei din Londra pe Barroso, ex-președinte al Comisiei Europene, pentru Brexit CITEȘTE ȘI Goldman Sachs îl instalează la conducerea subsidiarei din Londra pe Barroso, ex-președinte al Comisiei Europene, pentru Brexit

Potrivit oficialului spaniol, măsura fundamentală va consta într-o modificare a impozitului pe companii prin introducerea unui prag minim, care va fi adoptat prin intermediul unei legi.

Conștient de faptul că Executivul actual nu poate propune o astfel de măsură deoarece Parlamentul urmează să investească un nou Guvern, Luis de Guindos a subliniat că o astfel de măsură va trebui să fie propusă de noul Guvern. "Însă ne angajăm...pentru că astfel promisiunile noastre vor dobândi greutate, pentru o sumă de șase miliarde de euro", a adăugat Luis de Guindos.

Deficitul public al Spaniei a atins 5% din PIB în 2015, în scădere totuși față de nivelul de 9,07% din PIB înregistrat în 2011, iar Luis de Guindos a adăugat că relansarea economiei continuă și ar urma să treacă de 3% în 2016. "Este vorba de o relansare fără precedent", a apreciat Luis de Guindos, în opinia căruia toate reformele realizate până acum justifică o sancțiune nulă din partea Comisiei Europene.

Spania trece prin cea de-a șaptea lună de blocaj politic, în condițiile în care alegerile legislative din luna decembrie au dus la un Parlament divizat în patru mari forțe politice incapabile să cadă de acord asupra unui nou Guvern.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
impozite
companii
deficit