Guvernul a adoptat astăzi o hotărâre pentru a extinde de la 15, în prezent, la 17 numărul membrilor Comitetului Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări (CIFGA), sub coordonarea căruia se află "activitatea de stimulare a dezvoltării sectoriale și regionale precum și susținerea strategiei naționale de export" a Exim Banca Românească. Cele două posturi în plus au fost cerute de către Ministerul Finanțelor, instituție care va și numi reprezentanți în funcțiile respective. Potrivit unui document analizat de Profit.ro, veniturile anuale încasate de un membru al CIFGA se ridică la 257.916 lei (circa 51.900 euro).
Comitetul este organ de decizie cu privire la activitatea desfășurată de Exim Banca Românească în numele și contul statului.
Hotărârea de Guvern a fost adoptată așa cum a fost propusă de către Ministerul Finanțelor, potrivi informațiilor Profit.ro.
Cele două posturi în plus vor fi ale Ministerului Finanțelor și se vor adăuga celor două (dintre cele 15) pe care MF le are deja în comitet.
Membrii CIFGA sunt remunerați pe bază de indemnizație lunară, care se plătește lunar și se suportă de către Eximbank (acum Exim Banca Românească). Nivelul indemnizației lunare a membrilor CIFGA este de 20% din salariul lunar al președintelui Eximbank, prevede hotărârea de Guvern referitoare la CIFGA.
Varianta propusă de Finanțe și adoptată de către Guvern - 17 membri
Structura anterioară - 15 membri
Cât câștigă din indemnizație un membreu CIFGA
Potrivit unei declarații de avere, venitul anual realizat de un membru al CIFGA se situează la 257.916 lei (51.883 euro).