Angajații din ANAF au declanșat astăzi un protest spontan, după ce Coaliția a respins, în ședința de marți, cum a anunțat Profit.ro, măsurile agreate de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, cu protestatarii din ANAF și Ministerul Finanțelor în data de 11 august. Potrivit informațiilor furnizate de lideri sindicali pentru Profit.ro, protestul se extinde în toată țara și sunt afectate inclusiv Trezoreriile și plățile.
Potrivit informațiilor transmise de Blocul Național Sindical, organizație la care este afiliat unul dintre sindicatele din ANAF și Finanțe, la această ora au loc proteste spontane în multe administrații fiscale din țară, printre care Dolj, Bacău, Alba, Baia-Mare.
ANAF are în prezent sub 20.000 de angajați. Astfel, din cele 22.241 posturi prevăzute pentru ANAF, circa 2.500 sunt vacante, iar restul ocupate.
Promisiunile făcute de ministru angajaților, respinse acum de Coaliție, vizează egalizarea salariilor la nivelul celor mai ridicate câștigate în instanță de unii angajați, elaborarea unui statut al profesiei, categorie separată în viitoarea lege a salarizării, precum și păstrarea tuturor angajaților în contextul în care ordonanța de reducere a cheltuielilor în sectrorul bugetar, în prezent în lucru, ar duce la eliminarea unor posturi de șef.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mișa, DGAMC: Din controalele în sectorul bancar am mai atras în plus peste 400 milioane lei. Vrem să începem controale la alte două bănci, dar ne confruntăm cu o criză majoră de personal"Din informații de ultim moment, aseară a avut loc o întalnire între membrii coaliției, prilej cu care ministrul Finanțelor a propus aprobarea măsurilor agreate cu noi prin Procesul verbal semnat în data de 11.08.2023. Măsurile propuse de ministru pentru stingerea conflictului din cadrul Ministerului Finanțelor se pare că nu au fost acceptate. Motivele exacte care au stat la baza respingerii acestora nu le cunoaștem, probabil mâine ni se vor prezenta", potrivit SindFisc, unul dintre sindicatele angajaților din ANAF și Ministerul Finanețelor.