EXCLUSIV Guvernul pregătește suprataxarea câștigurilor ”excepționale”

EXCLUSIV Guvernul pregătește suprataxarea câștigurilor ”excepționale”

Inquam Photos / George Călin

Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris vineri, 01:24

Guvernul are în vedere suprataxarea câștigurilor ”excepționale”, odată cu noua reformă fiscală care ar urma să fie adoptată anul viitor, în contextul în care premierul Ciolacu se exprimă categoric, la acest moment, împotriva unei eventuale majorări a TVA, chiar și cu un punct procentual.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

”Eu sunt socialist și nu voi accepta niciodată majoarea TVA, pentru că o astfel de majorare îi afectează atât pe cei cu venituri mici, cât și pe cei cu venituri mari. Pe de altă parte, majorarea cu un punct procentual a TVA înseamnă creșterea cu 0,5% a inflației”, este mesajul transmis în discuții informale de premierul Ciolacu, potrivit surselor Profit.ro. 

Burduja vrea exceptarea de la regulile achizițiilor sectoriale pentru echipamente, piese de schimb, servicii de lucrări și întreținere necesare turbinelor eoliene. ”Funcționarea parcurilor eoliene deținute de stat, în pericol!” CITEȘTE ȘI Burduja vrea exceptarea de la regulile achizițiilor sectoriale pentru echipamente, piese de schimb, servicii de lucrări și întreținere necesare turbinelor eoliene. ”Funcționarea parcurilor eoliene deținute de stat, în pericol!”

În schimb, Guvernul și partenerii din coaliția de guvernământ au în vedere, printre altele, impozitarea suplimentară sau suprataxarea unor câștiguri ”execpționale”.

Acesta este doar una dintre măsurile analizate deocamdată, potrivit surselor citate, fără a fi stabilit încă nivelul/cuantumul acestor câștiguri, categoriile de venituri supuse acestei suprataxe sau cota de impozitarea suplimentară.

Reeprezentanții Guvernului și coaliției dau însă un exemplu de asemenea câștig execepțional, din domeniul tranzacțiilor imobiliare. Mai exact, un astfel de impozit suplimentar s-ar aplica în cazul în care o persoană fizică sau juridică vinde, de pildă, un teren la un preț de 10 ori mai mare decât cel de achiziție, într-un anumit interval de timp.

DECIZIE Măsuri fiscale adoptate de Guvern: Modificări la e-TVA. Apare notificare de conformare ce se va depune în 20 de zile CITEȘTE ȘI DECIZIE Măsuri fiscale adoptate de Guvern: Modificări la e-TVA. Apare notificare de conformare ce se va depune în 20 de zile

Guvernanții, care, prin PNRR, s-au angajat să efectueze anul viitor o reformă fiscală, speră să realizeze și digitalizarea cât mai completă a administrației fiscale, astfel încât să poată fi implementată, în viitorul apropiat, impozitarea globală a veniturilor.     

viewscnt
Afla mai multe despre
taxare
impozitare
suprataxare
venit
excepțional
tva
majorare
ciolacu