Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a cerut guvernului PSD să elimine, în această săptămână, “corvoada numită Formularul 088”, care a fost “coșmarul” oamenilor de afaceri și “o povară birocratică”, din cauza căreia mii de firme românești au fost blocate “abuziv”. Reamintim că formularul, în forma reclamată de mediul de business, a fost introdus de fostul guvern PSD, condus de Victor Ponta.
“În 2016, Formularul 088 a fost coșmarul oamenilor de afaceri. O povară birocratică, din cauza căreia mii de firme românești au fost blocate abuziv! Dealtfel, este prima dată, în ultimii 8 ani, când numărul de firme închise a fost mai mare decât cel al firmelor înființate. Am spus, în Programul de guvernare, că măsurile de simplificare și debirocratizare constituie o prioritate pentru noi. Am și dovedit acest lucru, eliminând cele 102taxe nefiscale”, a scris liderul social-democraților.
Formularul 088, obligatoriu pentru înregistrarea în scopuri de TVA, a fost introdus, în varianta reclamată de mediul de business, în februarie 2015, de către fostul președinte al ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, în perioada guvernării Ponta. În ciuda numeroaselor plângeri, fostul șef al ANAF a susținut necesitatea acestei proceduri. Formularul a fost modificat, în 2016, de actuala conducere a ANAF, însă unele probleme criticate au rămas nemodificate. Despre formularul 088, Profit.ro a scris mai multe articole aici, aici.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Liviu Dragnea a precizat că a solicitat guvernului PSD să elimine, în această săptămână, Formularul 088.
“Continuăm! ANAF-ul trebuie să-și facă treaba, fără a pasa însă responsabilitatea pe spatele antreprenorilor corecți. De aceea, am cerut guvernului #PSD ca, în această săptămână, să elimine corvoada numită #Formularul088!”, a completat președintele PSD.
CITEȘTE ȘI Confesiunea unui antreprenor. Cum era ANAF să-i omoare firma cu un motiv din Caragiale: Nu era Pacienței, ci din SapiențeiLiderul social-democraților a ținut să precizeze că “nu există implicații bugetare, din contră, va stimula crearea de noi companii”.