Doroș, ANAF: Vom colecta informațiile privind dosarul Panama Papers din toate sursele, analizăm toate aspectele

Doroș, ANAF: Vom colecta informațiile privind dosarul Panama Papers din toate sursele, analizăm toate aspectele
scris 12 apr 2016

Fiscul a solicitat Centrului Internațional de Jurnalism de Investigație să-i pună la dispoziție baza de date cu persoane fizice și companii care privesc investigația din dosarul Panama Papers, urmând să verifice informațiile disponibile din toate sursele, pe care le va analiza atât din punct de vedere fiscal, cât și privind aspecte de altă natură, a declarat marți președintele ANAF, Dragoș Doroș.

"La nivelul ANAF suntem în situația în care avem un grup de lucru care are atribuții pentru verificarea informațiilor, precum și gestionarea și coordonarea lor la nivelul agenției. Deocamdată se evaluează nivelul logistic, am făcut o cerere oficială către Centrul Internațional de Jurnalism de Investigație, să ne pună la dispoziție baza de date cu persoane fizice și companii", a afirmat Doroș, în fața comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților.

Urmărește-ne și pe Google News

El a arătat că Fiscul va verificat informațiile din toate sursele disponibile pe Internet, având în vedere implicațiile fiscale și de altă natură.

Datele cu relevanță fiscală vor fi tratate fiscal, iar alte tipuri de date, în funcție de natura acestora, vor fi analizate și înaintate organelor abilitate, în conmformitate cu prevederile legii.

Informațiile vor fi analizate, iar prelucrarea datelor va fi supusă secretului fiscal.

"Vom analiza toate datele referitoare la persoane fizice sau juridice din România și tranzacții derulate de acestea, iar prelucrarea acestor documente se va face cu respectarea confidențialității totale specifice secretului fiscal", a precizat Doroș.

ANAF va colecta date și informații din surse deschise, încercând să obțină sprijinul și al altor instituții din România, precum Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, de informațiile căruia Fiscul nu beneficiază în prezent și pe care le consideră utile.

"ANAF nu este, conform legii, beneficiar al informațiilor pe care Oficiul le furnizează și am avea nevoie să putem să folosim acest tip de informații",  adăugat șeful agenției.

Fiscul va încerca să coreleze datele și informațiile cu alte autorități fiscal atât din alte state UE, cât și din state terțe.

Cristea, TZA Tax: Principalele probleme ale formularului de TVA au rămas nerezolvate. Modificările ANAF sunt minore CITEȘTE ȘI Cristea, TZA Tax: Principalele probleme ale formularului de TVA au rămas nerezolvate. Modificările ANAF sunt minore

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat săptămâna trecută că a înființat un grup de lucru interdepartamental, din care vor face parte inspectori antifraudă și cu alte specializări, pentru a verifica informațiile din investigația jurnalistică “PanamaPapers” și pentru a analiza date referitoare la identitatea persoanelor fizice și juridice implicate, după ce au fost publicate primele informații legate de investigația internațională “PanamaPapers”.

"Sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice și juridice, și corelarea acestora cu cele existente în bazele de date specifice, referitoare la conturi deținute, participații în firme, tranzacții interne sau internaționale", preciza instituția.

Între timp, autoritățile din întreaga lume au anunțat că au deschis anchete, după ce o scurgere masivă de informații de la un cabinet de avocatură panamez, Mossack Fonseca, a scos la lumină posibile cazuri de evaziune fiscală prin intermediul companiilor offshore.

viewscnt
Afla mai multe despre
panama papers
anaf
dragos doros