Până în prezent 8.400 de contribuabili au depus la administrațiile fiscale declarația 600, al cărei termem de depunere era stabilit inițial la 31 ianuarie, dar urmează a fi prelungit de Guvern cel puțin până la 1 martie.
Președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, a anunțat, marți, că acesta este numărul de declarații depus până în prezent și a precizat că nu au fost încă formulate decizii de impunere pentru acești contribuabili.
Potrivit autorităților fiscale, circa 208.000 de contribuabili care au obținut venituri din alte surse decât salarii ar trebui să depună declarația 600.
Ministerul Finanțelor analizează însă o serie de modificări ample privind Declarația 600 și obligațiile persoanelor care obțin veniturile vizate de acest formular, printre care plata la veniturile estimate de contribuabil pe anul acesta și nu în funcție de cele de anul trecut, introducerea regularizării și a stopajului la sursă în cazurile în care se poate face acest lucru, dar și exceptarea unor venituri de la asigurarea de sănătate pentru cei care au și calitatea de angajați.
Termenul de depunere pentru Declarația 600, în prezent 31 ianuarie, va fi prelungit până la 1 martie, potrivit unui proiect al Ministerului Finanțelor. Formularul trebuie depus, potrivit actualelor prevederi, de persoanele care, în anul fiscal precedent, au obținut venituri din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole, silvicultură și piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiții sau din alte surse. Declarația poate fi depusă online, cu certificat digital, sau prin Spațiul Privat Virtual.