Costul orar al forței de muncă a crescut

Costul orar al forței de muncă a crescut
scris 4 sep 2023

Costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 8,08%, în trimestrul II 2023 comparativ cu trimestrul I 2023, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS). Comparativ cu trimestrul II 2022, creșterea a fost de 14,38%.

”În trimestrul II 2023 comparativ cu trimestrul I 2023, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 8,08%. În trimestrul II 2023 comparativ cu trimestrul II 2022, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 14,38%”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
Fenomen inedit: crește numărul americanilor care se mută în Europa. Una din explicații: caută echilibrul între job și viața privată CITEȘTE ȘI Fenomen inedit: crește numărul americanilor care se mută în Europa. Una din explicații: caută echilibrul între job și viața privată

Trimestrul II 2023 comparativ cu trimestrul I 2023

Față de trimestrul I 2023, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activitățile economice, scrie News.ro.

Cele mai semnificative creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (25,06%), învățământ (15,85%), industria extractivă (13,68%), respectiv intermedieri financiare și asigurări (12,83%). Cea mai mică creștere a costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-a regăsit în activitățile de tranzacții imobiliare (3,97%).

Față de trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forța de muncă a crescut cu 8,07%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 8,32%.

VIDEO PROFIT NEWS TV Energie cu Profit – Dana Dărăban, ACUE: Sectorul energetic e deja suprareglementat și supraimpozitat, încă o taxă ar fi total nepotrivită CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Energie cu Profit – Dana Dărăban, ACUE: Sectorul energetic e deja suprareglementat și supraimpozitat, încă o taxă ar fi total nepotrivită

Trimestrul II 2023 comparativ cu trimestrul II 2022

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activitățile economice. Cele mai semnificative creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în construcții (22,50%), activități de servicii administrative și activități de servicii suport (20,54%), producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (18,07%), respectiv în transport și depozitare (17,94%).

În trimestrul II 2023 comparativ cu trimestrul II 2022, creșterile cele mai mici ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au observat în alte activități de servicii (3,48%), respectiv în sănătate și asistență socială (5,98%).

Față de același trimestru al anului precedent, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forța de muncă a crescut în trimestrul II 2023 cu 14,38%, iar componenta cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 14,34%.

viewscnt
Afla mai multe despre
forta de munca
ins