Coaliția pentru Dezvoltarea României: Măsuri arbitrare, decise din scurt, sunt între cauzele crizei actuale: deficit excesiv, pe punctul de a pierde sume importante din fondurile europene

Coaliția pentru Dezvoltarea României: Măsuri arbitrare, decise din scurt, sunt între cauzele crizei actuale: deficit excesiv, pe punctul de a pierde sume importante din fondurile europene
scris 20 sep 2023

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) atrage atenția din nou asupra necesității unui climat economic și fiscal predictibil în România. ”În ciuda semnalelor de alarmă transmise de mediul de afaceri în ultimii ani, ne aflăm în prezent într-o situație precară, cu un deficit excesiv, fiind pe punctul de a pierde sume importante din fondurile europene în lipsa unor măsuri sustenabile”, au transmis reprezentanții Coaliției.

”Măsuri arbitrare, decise din scurt, sunt între cauzele crizei actuale. Așa cum indică și analize  recente, în cei șapte ani și jumătate de când noul Cod Fiscal a fost adoptat, au fost făcute peste 550 de modificări, mai puțin de jumătate din alineatele inițiale rămânând neschimbate, afectând negativ încasările bugetare. O astfel de abordare este, în mod evident, opusul predictibilității și eficienței. De aceea, Coaliția pentru Dezvoltarea României reiterează nevoia de predictibilitate și de eficientizare a aparatului public”, a transmis, miercuri,s eară, Coaliția Pentru Dezvoltarea României, într-un comunicat de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Modificările fiscale cresc riscul de țepe pentru furnizori, din cauza restricțiilor draconice la plata cash. „Mai bine îl interziceau de tot și gata!”. Probleme și la deducerea TVA și e-Factura CITEȘTE ȘI Modificările fiscale cresc riscul de țepe pentru furnizori, din cauza restricțiilor draconice la plata cash. „Mai bine îl interziceau de tot și gata!”. Probleme și la deducerea TVA și e-Factura
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Semnatarii acestuia, solicită ”un angajament serios și de durată al tuturor partidelor, începând cu cele aflate la guvernare, în vederea redresării României”.

”Solicităm renunțarea la practica modificărilor fiscale periodice, arbitrare, luate pe ultima sută de metri și fără studii de impact, dar care afectează imediat și de cele mai multe ori negativ activitatea companiilor, colectarea de taxe și veniturile bugetare”, a mai transmis CDR.

Cele trei puncte cheie asupra cărora consideră că se impune consensul politic sunt:

Eficientizarea cheltuielilor publice pe termen mediu și lung.
Urmărirea îndeaproape a direcțiilor asumate de România prin PNRR și implementarea tuturor reformelor aferente.
Revenirea la un sistem fiscal simplificat și predictibil, care și-a dovedit meritele, bazat pe o cotă unică de impozitare, aplicată atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice, eliminarea tuturor scutirilor care șubrezesc în prezent baza de impunere, și plafonarea contribuțiilor sociale.
”CDR consideră aceste măsuri necesare nu doar în vederea stabilității fiscale și bugetare, ci și pentru creșterea coeziunii sociale, prin asumarea unor ținte comune și asigurarea unui climat fiscal care elimină privilegiile și pune bazele unui cadru economic unitar”, a mai transmis Coaliția.

CDR este o alianță de organizații ai căror membri contribuie cu peste 50% la PIB-ul României și care, prin agregarea resurselor, urmărește ca aceștia să își atingă potențialul maxim, România să devină atractivă economic, iar calitatea vieții să crească.

CDR reunește reprezentanți ai investitorilor români și străini în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
coalitia pentru dezvoltarea romaniei
taxe
deficit bugetar
masuri fiscale
pnrr