Angajări mai puține la Vamă anul acesta. Posibil master la ASE

Angajări mai puține la Vamă anul acesta. Posibil master la ASE
scris 4 mai 2022

Autoritatea Vamală Română (AVR) intenționează să ocupe prin concurs în acest an doar 150 de posturi, după ce la începutul anului, în contextul separării de ANAF, avea în plan să angajeze 350 de oameni. Restul de posturi ar putea fi ocupate de anul următor, în funcție de bugetul pe care ar urma să îl primească instituția. În martie, președintele, AVR, Bogdan Mihei, a declarat, pentru Profit.ro, că, în ce privește recrutarea externă pentru cele 350 de posturi care erau promise la momentul respectiv, vrea să înceapă din aprilie pregătirea concursului. Vama ar vrea acum și un master la ASE care să pregătească personal vamal.

AVR a fost înființată, prin lege, pentru a prelua activitatea de vamă de la Direcția Generală a Vămilor din cadrul ANAF. AVR este entitate distinctă în subordinea Ministerului Finanțelor. Vama redevine astfel instituție subordonată direct Finanțelor, după ce actuala Direcție Generală a Vămilor, parte a ANAF, a fost înființată în 2013, preluând activitatea Autorității Naționale a Vămilor de la momentul respectiv.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

"În ce privește lipsa de personal, anul acesta vor fi angajate 150 de persoane, urmând ca celelalte posturi să fie ocupate de anul următor. Urmează să fie analizat programul de lucru în două schimburi la birourile de interior și să fie păstrat acolo unde acesta se justifică. (...) Pentru recrutarea și integrarea personalului se are în vedere derularea unui program cu Academia de Studii Economice (ASE) în vederea înființării uinui master sau a altei forme de educație cu specific vamal", a declarat Voinea Negoiță, președintele Sindicatului Național Meridian, după o întâlnire cu Mihei.

Guvernul a adoptat la mijlocul lunii februarie proiectul de reorganizare a Vămii. Astfel, regionala Ploiești a Vămii este preluată în cea mai mare parte de către regionala București a noii structuri a AVR, care va funcționa cu șapte regionale în loc de opt, câte sunt acum la Direcția Generală a Vămilor (DGV). În plus, județul Constanța, cu portul, treace din subordinea regionalei Galați în subordinea regionalei București.

VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct

Proiectul pentru operaționalizareea AVR, adoptat la începutul anului, prevede creșterea schemei de personal de la 2.660 posturi la Direcția Generală a Vămilor, din cadrul ANAF, la 3.060 posturi la Autoritatea Vamală Română, fără să precizeze câte dintre acestea ar urma să fie ocupate și câte vacante.

Noile posturi sunt considerate necesare pentru structurile suport, cum ar fi Resurse Umane, Contabilitate, IT și altele. Înm timp ce DGV avea asigurate structuri suport în cadrul ANAF, AVR va trebui să aibă angajași proprii în acest scop.

viewscnt
Afla mai multe despre
avr
vama
angajari
master
ase