ANAF și Poliția îi caută pe cei care comercializează tutun prin intermediul platformelor online

ANAF și Poliția îi caută pe cei care comercializează tutun prin intermediul platformelor online
scris 27 aug 2021

Direcția Generală a Vămilor (DGV) a declanșat, în colaborare cu Poliția, acțiuni de identificare a celor cei care vând tutun prin intermediul platformelor online, a anunțat Vama. De asemenea, instituția a notificat operatorii platformelor online să aibă în vedere restricționarea publicării/stergerea anunțurilor ce au ca subiect vânzarea de tutun tăiat/ mărunțit/ tocat prin intermediul platformelor de vânzări.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov
Urmărește-ne și pe Google News

"Având în vedere analizele efectuate de structurile specializate ale Direcției Generale a Vămilor în ceea ce privește combaterea traficului ilicit cu produse din tutun s-a constatat că, în ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere a anunțurilor de vânzări online de produse din tutun", potrivit unui comunicat al DGV.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Ținând cont de aceste aspecte Direcția Generală a Vămilor anunță că a luat mai multe măsuri, printre care:

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace
  • a desfășurat în colaborare cu Poliția Română acțiuni specifice cu scopul identificării persoanelor care comercializează tutun prin intermediul platformelor online;
  • a notificat operatorii economici, care activează în zona vânzărilor online, să aibă în vedere restricționarea publicării/stergerea anunțurilor ce au ca subiect vânzarea de tutun tăiat/ mărunțit/ tocat prin intermediul platformelor de vânzări.

Astfel, Direcția Generală a Vămilor atrage atenția populației, dar și operatorilor economici care activează în domeniul vânzărilor online, referitor la următoarele prevederi legale:

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe
  • prevederile articolului 452 alin. (1) lit. (h) din Cap. IV, Titlul VIII al Legii nr. 227/2015, referitoare la deținerea, producția, marcarea și eliberarea pentru consum a produselor din tutun „detinerea de către orice persoană în aƒara antrepozitului ƒiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, ƒără a ƒi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje ƒalse peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de ƒoi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de ƒumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi ƒermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri” constituie infracțiune și este pedepsită conform aceluiași articol, alin. (2) lit. (b) cu închisoare de la un an la 5 ani.
  • prevederile articolului 341 din Legea nr. 227/2015, definesc persoana plătitoare de accize ca fiind orice persoană care avea cunoștință sau care ar fi trebuit să aibă cunoștință în mod normal de caracterul neregulamentar al ieșirii de produse accizabile dintr-un antrepozit, precum și persoana care determină eliberarea pentru consum.
  • conform prevederilor art. 452 alin. (1) lit. h) din Cap. IV, Titlul V|||, Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal cu modificările și completările ulterioare, se înțelege că prin producerea și/ sau comercializarea ilicită de tutun mărunțit pentru fumat sunt întrunite elementele săvârșirii unei infracțiuni,.
Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial
  • prevederile art. 48 alin. (1) din Codul Penal actualizat, referitoare la instituția complicității, și anume: „Complice este persoana care, cu intenție, înlesnește sau ajută în orice mod la săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală”.
  • conform prevederilor art. 270 alin (3) din Secțiunea 1 Infracțiuni, Titlul XII al Legii nr. 86/2006 privind Codul vamal al României, actualizată, sunt asimilate infracțiunii de contrabandă și se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi activitățile de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.
viewscnt
Afla mai multe despre
tutun
produse din tutun
platforme online
anaf
politie
vama
directia generală a vamilor