ANAF a recuperat 19,5 milioane lei în dosarul Microsoft, după ce a vândut 13 imobile ale condamnaților

ANAF a recuperat 19,5 milioane lei în dosarul Microsoft, după ce a vândut 13 imobile ale condamnaților
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2017

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat luni că a recuperat până în prezent 19,45 milioane lei la bugetul de stat în dosarul penal nr. 1191/1/2015, cunoscult ca dosarul Microsoft, după ce a vândut 13 imobile sechestrate de la persoanele condamnate, prin trei licitații.

Imobilele au fost sechestrate în urma hotărârii judecătorești din 24 martie 2016,  rămasă definitivă prin decizia judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție din 3 octombrie 2016.

Urmărește-ne și pe Google News

"Imobilele sunt spații comerciale din București și au fost adjudecate la valori mai mari decât prețurile stabilite de evaluatori. Suma recuperată până acum la bugetul de stat provine în principal din popriri conturi bancare, popriri ale sumelor datorate de către terți și valorificarea imobilelor sechestrate" arată comunicatul ANAF.

CONFIRMARE Lanțul de fast food cu specific mexican Taco Bell intră în această toamnă pe piața din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Lanțul de fast food cu specific mexican Taco Bell intră în această toamnă pe piața din România

Inspectorii structurii de executări silite cazuri speciale din cadrul ANAF urmează să continue procedurile de valorificare a părților sociale la firmele la care condamnații au calitatea de asociați și a terenurilor și imobilelor deținute de aceștia, prin licitații publice, potrivit Fiscului.

În 3 octombrie 2016, instanța supremă a majorat pedepsele celor patru inculpați în dosarul "Microsoft” și a dispus confiscarea de la aceștia a aproximativ 16 milioane de euro și a peste două milioane de dolari.

Fostul primar Gheorghe Ștefan a primit pedeapsa cea mai grea, de șase ani de închisoare, majorată de la trei ani, fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat la trei ani, Dorin Cocoș a primit doi ani și patru luni, la fel ca Nicolae Dumitru, care în fond fusese condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare.

Judecarea dosarului "Microsoft" a început în 24 martie 2015 și s-a încheiat în octombrie 2016, fiind vizat modul în care au fost atribuite licențe Microsoft timp de zece ani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoș ar fi pretins și primit nouă milioane de euro de la Claudiu Florică și Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltării Regionale și vicepreședinte PDL, să asigure firmelor susținute de Florică încheierea și derularea contractului de licențiere Microsoft cu Ministerul Comunicațiilor.

Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că Dorin Cocoș a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ștefan și Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
dosarul microsoft