Furnizorii de gaze naturale încep să se pregătească pentru taxarea, începând cu 2027, a emisiilor de carbon din sectorul clădirilor, prin deja celebrele certificate CO2 tranzacționabile (ETS2), care va fi suportată de gospodăriile care se încălzesc cu centrale proprii de apartament și care va fi aplicată prin intermediul furnizorilor.
Anul trecut o serie de plăți au fost amânate pentru acest an, lucru care nu este clar dacă va mai fi posibil și în 2024.
Comisia Europeană a avizat planurile fiscale ale României și altor 19 state, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Pasul următor este ca evaluarea Comisiei să treacă și de EcoFin (reuniune a miniștrilor de Finanțe), după care să fie aprobată în Consiliul UE. Totodată, Comisia a avizat și propus mai departe solicitările României și altor câteva state ca perioada de ajustare să aibă loc pe perioadă extinsă, de șapte ani.
Fiscul a controlat 177 de români în cel de-al treilea trimestru din 2024, conform datelor publicate de instituție. În urma acelor verificări a emis 32 decizii de impunere, veniturile constatate suplimentar fiind de 49,8 milioane lei, impozitele și contribuțiile suplimentare pe care trebuiau să le plătească ridicându-se la 27,5 milioane lei.
Una dintre regionalele ANAF caută brokeri pentru a vinde acțiuni la 36 de companii listate la BVB, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Este vorba despre acțiuni sechestrate sau confiscate, intrate în proprietatea privată a statului. Aceasta nu este primul demers de acest fel al ANAF, însă reorganizarea instituției anul acesta a mutat activități de executare de la structura centrală a ANAF la regionale, astfel că și vânzarea pachetelor de acțiuni a fost reluată.
Operaționalizarea structurilor județene la Antifraudă are un nou termen limită, 1 martie 2025, față de 1 ianuarie 2025 anterior, este decizia oficializată acum și care confirmă informațiile anunțate anterior de Profit.ro.
Numărul firmelor care și-au suspendat activitatea în primele nouă luni din 2024 a fost de 13.481, în creștere cu 19,29% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).
Angajații ANAF vor încasa prime echivalente cu cel mult trei salarii de bază (calculate în funcție de salariul funcționarului căruia i se acordă prima), este decizia oficială de acum și care confirmă informațiile anunțate anterior de către Profit.ro. Această prevedere a fost "lipită" de o ordonanță adoptată acum de Guvern. Angajații ANAF de la inspecție fiscală, Antifraudă sau Executare silită vor fi eligibili pentru prime atunci când constatările stabilite și încasate depășesc 10 milioane de euro.
Au reapărut mesaje false transmise în numele Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), fiind utilizată adresa de email [email protected], informează Fiscul.
Angajații ANAF vor încasa prime echivalente cu cel mult trei salarii de bază (calculate în funcție de salariul funcționarului căruia i se acordă prima), potrivit informațiilor obținute de către Profit.ro. Această prevedere a fost "lipită" de o ordonanță adoptată acum de Guvern. Angajații ANAF de la inspecție fiscală, Antifraudă sau Executare silită vor fi eligibili pentru prime atunci când constatările stabilite și încasate depășesc 10 milioane de euro. Modificarea nu este încă publică.